Son dakika! Vali Doğan: Teröristler paramotor ile Suriye'den sızdı

Son dakika! Vali Doğan: Teröristler paramotor ile Suriye'den sızdı

Son dakika haberi... Hatay’daki terör saldırısının ardından açıklama yapan Vali Doğan, “Teröristlerin paramotor diye tabir edilen uçan aletle Münbiç'ten kalkarak Amanoslar'a indiğini tespit ettik" dedi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde polis ekipleriyle 2 terörist arasında çıkan çatışma sonrası patlama meydana geldi. Patlamada can kaybı yaşanmazken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iki şüphelinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.  

Patlamanın hemen ardından açıklama yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan da "Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun'da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir. Kamuoyu bilgilendirilecektir” ifadelerini kullandı.  

"PARAMOTOR İLE SIZDILAR"

Hatay Valisi Rahmi Doğan, saldırı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada teröristlerin paramotor ile Suriye’nin Münbiç şehrinden Amanoslar’a sızdığını söyledi. 

Vali Doğan'ın açıklaması şu şekilde: 

Amanoslar PKK örgütünün uzun yıllar yerleştiği bir lokasyon. 22 Ağustos’ta 3 terörist etkisiz hale getirilmişti. 

18 Ekim’de yapılan operasyonda da 4 terörist etkisiz hale getirildi. 19 Ekim tarihinde 1 teröristi sağ 1 teröristi ölü olarak yakalamıştık. 

Gri listede aranan HDP Muş milletvekili Demiş Yoldaş Demir Çelik bugün itibariyle tutuklanmıştır. 

İstihbarat birimlerimizin yapmış olduğu çalışma neticesinde 4 kişilik bir grubun 2 parti halinde 28 Eylül diğeri 10 Ekim tarihinde paramotor diye tabir edilen uçan aletle Münbiç’ten kalkarak Amanoslar’a indiğini tespit ettik. 

Bu tespit neticesinde 19 Ekim’de 1 teröristi etkisiz hale getirdik, diğerini de canlı olarak yakaladık. Bugün de diğer 2’sini tespit ettik. 

Hava kuvvetleri unsurunca sabah 11.00 sularında teröristlerin bulunduğu noktalar vuruldu. Bölgede operasyonlar devam etti. 

Bugün İskenderun’a inen 2 terörist Amanos’larda sıkıştırdığımız teröristlerdir. İlk etapta Payas’daki kontrol noktasında kısa bir temas yaşandı. Peşinde İskenderun çevre yolunda güvenlik görevlilerimiz sıkıştırdılar. 

“AMANOSLAR’DA PKK İMHA EDİLMİŞTİR” 

Gelmiş oldukları araçtan inerek kaçarken 1 terörist imha edildi. Kendisini o sırada patlattı. 

İkinci terörist de biraz önce etkisiz hale getirildi. Amanoslar’da PKK terör örgütü imha edilmiştir. Herhangi bir terör örgütü kalmamıştır. 

Güvenlik birimlerimizi tebrik ediyorum. Herhangi bir can kaybı olmadan operasyonu sevk ve idare ettiler. Neticeyi aldılar. Birkaç hafif yaralımız var. Hayati tehlikeleri bulunmamakta. 

ERDOĞAN: RABBİM ÜLKEMİZİ HAİN EMELLERDEN KORUSUN

Saldırıyı gerçekleştiren iki teröristlerin etkisiz hale getirilmesine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da “Rabbim ülkemizi her türlü saldırıdan, felaketten, hain emellerden korusun” dedi.  

Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:  

Hatay’da gerçekleştirdikleri başarılı terörle mücadele operasyonu nedeniyle kahraman güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Tüm Hataylı kardeşlerime geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi her türlü saldırıdan, felaketten, hain emellerden korusun.

Türkiye artık bu tür saldırılarla dizayn edilebilen, yönlendirilen, meşgul edilen bir ülke değildir. Allah’ın izni, güvenlik güçlerimizin gayretiyle hem sınırlarımız içerisinde hem de sınırlarımızın ötesinde terörle ve destekçileriyle mücadelemizi sürdüreceğiz. 

 

PARAMOTOR NEDİR? 

Hava araçları ve taşıtları arasında en hafif olan paramotor, motorlu yamaç paraşütü olarak da tanımlanabilir. Sırtta taşınan bir motor, büyük pervane ve yamaç paraşütü ile uçabilen hafif hava aracı olan paramotorlarda, uçuş irtifası tamamen pilotun kontrolündedir, yerden 5 kilometre yüksekliğe kadar çıkabilir. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN