Hatay'da patlama: Teröristlerden biri etkisiz hale getirildi

Hatay'da patlama: Teröristlerden biri etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi... Hatay'ın İskenderun ilçesinde polis ekipleriyle 2 terörist arasında çıkan çatışma sonrası patlama meydana geldi. İki teröristin etkisiz hale getirildiğini duyuran Bakan Soylu, "İkisi de elde. Hikayesini anlatacağız" dedi.

Hatay'ın İskenderun ilçe merkezinde meydana gelen patlamayla ilgili 2 teröristin de etkisiz hale getirildiği açıklandı. Bakan Soylu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Aferin kahramanlarımıza. İkisi de elde. Hikayesini anlatacağız" ifadelerini kullandı. Patlamanın hemen ardından açıklama yapan Vali Rahmi Doğan ise teröristlerden birinin etkisiz hale getirildiğini, olayda can kaybı olmadığını açıklamıştı. 

Alınan bilgiye göre, Fener Caddesi'nde bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

patlama.jpg

Cadde, araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

hatay-saldiri2.jpg

VALİDEN AÇIKLAMA

Hatay Valisi Rahmi Doğan patlamaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Doğan şu ifadeleri kullandı: 

"Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun'da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir. Kamuoyu bilgilendirilecektir."

Vali Doğan ikinci açıklamasında da "İstihbarat birimlerimizin yapmış olduğu çalışma neticesinde 4 kişilik bir grubun 2 parti halinde 28 Eylül diğeri 10 Ekim tarihinde paramotor diye tabir edilen uçan aletle Münbiç'ten kalkarak Amanoslar'a indiğini tespit ettik" dedi. 

İKİNCİ TERÖRİSTİN VURULMA ANI KAMERALARDA 

Vali Doğan'ın aktardığı bilgiye göre; Amanos Dağlarında 2 terörist jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda sıkıştırıldı. Saldırı öncesi bu 2 terörist ilk olarak Payas ilçesine kaçarak burada uygulama noktasındaki askerlerle çatışmaya girdi. Bir astsubayın yaralandığı çatışmanın ardından İskenderun ilçesine kaçan teröristler emniyet güçleri tarafından tekrar sıkıştırıldı.  

hatay-terorist.jpg

Burada teröristlerden biri üzerindeki canlı bombayı patlatarak kendini imha etti. Teröristlerden diğeri de kaçarak izini kaybettirmeye çalıştı.  

Kaçan terörist emniyet güçleri tarafından bir mahalle arasında sıkıştırıldı. Emniyet güçleri tarafından etkisiz hale getirilen terörist amatör kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.  

TERÖRİSTLERİN KULLANDIĞI ARAÇ TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNDU 

Patlama sonrası polis ekipleri şehrin tüm noktalarında önlem alırken, teröristlerin kullandığı otomobil terk edilmiş olarak bulundu.  

terorist-hatay-bos-arac.jpg

ABD'DEN TERÖR SALDIRI UYARISI GELMİŞTİ

ABD Ankara Büyükelçiliği Türkiye'de terör saldırısı ihtimali nedeniyle tüm vize işlemlerini askıya aldı. Vatandaşlarını uyaran Büyükelçilik, "AVM'lerden ve kalabalık yerlerden uzak durun" dedi.

hatay-saldiri1.jpg

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA: İKİSİ DE ELDE 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'ın patlamanın ardından iki teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. 

Soylu, Twitter'daki paylaşımında alkışlama işareti ve Türk Bayrağı ile birlikte, "Aferin kahramanlarımıza. İkisi de elde. Hikayesini anlatacağız" mesajını paylaştı. Soylu, paylaşımında İskenderun'u da etiketledi.

soylu-tweet.jpg

hatay-saldiriu.jpghatay-saldiri.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN