Suriye'den Türkiye'ye sızan teröristlere şafak operasyonu

Bursa’da jandarma ekipleri, Türkiye’ye kaçak yollardan giren 3 terör örgütü üyesini şafak operasyonuyla gözaltına aldı.

Güvenlik güçlerinin terörle mücadelesi güçlü bir şekilde devam ederken, 27 Ekim’de Suriye’den sızarak Hatay’da saldırı düzenleyen iki terörist etkisiz hale getirilmişti. Valilikten yapılan açıklamada, teröristlerin Münbiç'ten Amanoslar'a paramotor ile sızdıkları aktarılmıştı. Bugün ise Bursa’da jandarma ekipleri, Türkiye’ye kaçak yollardan istihbarat ve keşif yapmak için giren 3 terör örgütü PKK/YPG üyesini şafak operasyonuyla hücre evinde gözaltına aldı.  

Bursa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye'nin El Bab kentinden Türkiye'ye kaçak yollardan giren 3 PKK ve YPG'li teröristi tespit etti. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin merkez Osmangazi İlçesi'nde gizlendikleri belirlendi.  

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, sabah saatlerinde Jandarma Özel Harekat ekipleriyle birlikte şüphelilerin kaldığı hücre evine operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda teröristler M.H. (27), M.E. (20) ve B.E. (19) yakalandı. Hücre evinde de örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. 

Operasyonun ardından gözaltına alınan teröristler İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin 2017 yılında Suriye'nin El Bab kentinde örgütsel faaliyetlerde bulunduğu ve Bursa'ya istihbarat ve keşif yapmak için gönderildikleri öğrenildi.  

Şüphelilerin polis merkezinde işlemleri sürüyor.             

HATAY’DA NE YAŞANDI?  

Hatay'ın İskenderun ilçesinde polis ekipleriyle 2 terörist arasında çıkan çatışma sonrası patlama meydana geldi. Saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, teröristlerden biri olay anında etk,siz hale getirildi. Bölgeden uzaklaşan diğer örgüt üyesi ise kısa süre sonra ölü olarak ele geçirildi. Vali Rahmi Doğan, teröristlerin Suriye’den Amanoslar’a sızdığını, daha sonra da eylemi gerçekleştirdiklerini açıkladı.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN