Son dakika! YPG ve rejim Tel Rıfat'ı boşalttı, TSK ve ÖSO ilerliyor

Son dakika! YPG ve rejim Tel Rıfat'ı boşalttı, TSK ve ÖSO ilerliyor

Zeytin Dalı Harekâtı'nda Afrin'den sonraki hedef olan Tel Rıfat'ın alınması için TSK ve ÖSO güçleri harekete geçti. Yerel kaynakların iddiasına göre, TSK ve ÖSO kuvvetleri Tel Rıfat'ta kontrolü tamamen sağladı. KARAR.COM'un güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre ise TSK, saha temizliğinin ardından ilçeye girdi. Güvenlik Politikaları Uzmanı Abdullah Ağar "YPG/PKK’nın Şeyh İsa, Şeyh Hilal ve Kefreya’dan da kaçtığı ifade ediliyor" dedi. TSK kaynakları ise ilçenin kontrol altına alındığı iddiasını yalanladı.

Afrin'in doğusundaki Tel Rıfat'ın YPG'li teröristlerden temizlenmesi için beklenen operasyonun başladığı iddia edildi. Yerel kaynakların iddiasında göre, Türk özel kuvvetler askerleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri bugün harekete geçti.

Bölgedeki teröristleri tek tek etkisiz hale getiren TSK ve ÖSO kuvvetleri, Tel Rıfat'ta kontrolü tamamen sağladı.

İLÇEDEN İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ

KARAR.COM'un güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre TSK ve ÖSO saha temizliğinin ardından ilçeye girdi. Bölgeden ise ilk görüntüler geldi.

18-03/27/screenshot_1-1522159896.png

YPG'LİLER KAÇTI 

Güvenlik politikaları uzmanı Abdullah Ağar ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda son durumla ilgili bilgi aktardı. Ağar "Bugün öğle vakitlerinde Afrin bölgesinden hareketlenen TSK unsurları ve ÖSO bileşenleri saat 15.00 itibari ile Tel Rıfat ve Minnag Hava Üssü'nde Kontrolü sağladı. YPG/PKK’nın Şeyh İsa, Şeyh Hilal ve Kefreya’dan da kaçtığı ifade ediliyor" dedi. 

ANLAŞMA İDDİASI

Bölgede 80-100 kadar Rus askeri polis gücünün bulunduğu, bu askerlerin girişimleri sonucu PYD/YPG güçlerinin bölgeyi terk etmeyi kabul ettiği de iddialar arasında yer aldı. Rus askeri polis gücünün de güvenli şekilde bölgeden ayrıldığı öne sürüldü.

ASKERİ KAYNAKLARDAN YALANLAMA

Askeri kaynaklar ise Tel Rıfat'ın TSK'nın kontrolüne geçtiği iddialarını yalanladı. Tel Rıfat'ın teröristlerden temizlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce "Kısa sürede Tel Rıfat'ı da kontrol altına alıp bu harekatı amacına ulaştıracağız" demişti.

Erdoğan'ın açıklamasının ardından bölgede gösteriler düzenlenerek, Tel Rıfat'ın da teröristlerden temizlenmesi istenmişti.

TEL RIFAT NEDEN ÖNEMLİ?

Tel Rıfat ilçesi, Afrin’in 21 kilometre güneydoğusunda bulunuyor. Suriye’yi, Türkiye üzerinden batı dünyasına bağlayan Kilis-Halep Karayolu’nun geçtiği Tel Rıfat, Minnag Havaalanı gibi önemli bir lojistik üs noktasına da ev sahipliği yapıyor. Tel Rıfat sadece Afrin Harekatı açısından değil, Suriye'deki geçiş noktaları açısından da önemli bir boğaz.

Dolayısıyla Tel Rıfat hattının kontrol altına alınması önemli ölçüde doğu - batı güzergahının, El-Bab ve doğusunda kalan bölge ile Halep arasındaki hattın da kontrol altında tutulması fırsatını sağlayacağı belirtiliyor. Tel Rıfat, Suriye'deki iç savaşın başından bu yana Türkiye'nin kontrol altına almak istediği bir yer olarak biliniyor.

20 Ocak'ta başlayan Zeytin Dalı Harekatı, Tel Rıfat'ın alınmasıyla tamamlanacak.

TEL RIFAT HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN