Son dakika! Zeytin Dalı Harekatı'nda 11 gün... Afrin'in batısında 3 köy daha temizlendi

Son dakika! Zeytin Dalı Harekatı'nda 11 gün... Afrin'in batısında 3 köy daha temizlendi

Son dakika haber: TSK'nın Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın 11. gününde 649 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Operasyon kapsamında Raco bölgesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından ele geçirilen Mamal Uşağı köyünden de ilk fotoğraf yayınlandı. Burseya Dağı'nın yanı sıra Afrin'in batısındaki bin rakımlı tepede de kontrolü tamamen ele geçirdi. 'Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerler, Afrin'de ele geçirilen bölgelerdeki sivil halka insani yardım ulaştırdı. Devam eden operasyonda Burseya Dağı’nın eteklerinde kurulan Kürt kökenli Suriyelilerin yaşadığı Kastel Cindo köyünün teröristlerden temizlendiği bilgisi geldi.

Edinilen bilgiye göre, Suriye’den ateşlenen bir roket Kilis kent merkezinde bulunan Ekrem Çetin Mahallesi Kilis Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yanındaki kapalı iş yerine isabet etti. Diğer roketin ise Öncüpınar Mahallesi’ne düştüğü öğrenildi. Olayın ardından bölgelere polis, kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İlk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.

CİNDERESİ'YE BOMBARDIMAN

Hatay’ın Reyhanlı ilçesine yapılan roket atışlarının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin’in Cinderesi köyünü bombardımana tuttu.

TSK MİSLİYLE KARŞILIK VERDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri, atılan roketlere Suriye sınırındaki obüslerle misliyle karşılık vermeye başladı. Bölgeye 10 dakika içinde 25 atış yapıldı.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de yaşanan son gelişmeler...

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteklediği Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı güçler, Burseya Dağı'nın yanı sıra Afrin'in batısındaki bin rakımlı tepede de kontrolü tamamen ele geçirdi. Sinyal vericisinin bulunduğu stratejik tepenin ele geçirilmesiyle harekatın batı hattında önemli bir başarı sağlandı.

KİMYASAL SİLAH KULLANILMIYOR

TSK, Hava Kuvvetleri tarafından, napalm, kimyasal, biyolojik ve benzeri, uluslararası hukuk ve anlaşmalar tarafından yasaklanmış mühimmat kullanılmamadığını açıkladı. Bu tür mühimmatın Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmadığı bildirildi.

KASTEL CİNDO KÖYÜ DE TEMİZLENDİ

Burseya Dağı’nın eteklerinde kurulan Kürt kökenli Suriyelilerin yaşadığı Kastel Cindo köyü TSK öncülüğünde gerçekleştirilen operasyonlar sonrası teröristlerden temizlendi.

KÖYLÜLERE ASKERLERDEN YARDIM

'Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerler, Afrin'de ele geçirilen bölgelerdeki sivil halka insani yardım ulaştırdı. Türk askerleri, üşüyen çocuklara montlarını verirken, kumanyasını paylaştığı yöre halkına gıda ve tıbbi malzeme yardımında bulundu.

AFRİN'İN BATISINDAKİ 2 KÖY DAHA TERÖRİSTLERDEN ARINDIRILDI

AA'nın aktardığına göre, TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in batısındaki Süleyman Halil ve Sati Şaği köylerini PYD/PKK'dan arındırdı.

ÖSO TEPEDE KONTROLÜ SAĞLADI

Arfin'de terör hedeflerine yönelik Zeytin Dalı harekatı devam ediyor. TSK'nin desteklediği ÖSO'ya bağlı güçler Burseya Dağı'nın yanı sıra Afrin'in batısındaki bin rakımlı tepede de kontrolü tamamen ele geçirdi. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçakların bombardımanının ardından TSK unsurları tarafından desteklenen ÖSO güçleri tepede kontrolü aldı.

Çıkan çatışmalarda 10 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgenin kontrolünün sağlanmasının ardından sızma girişiminde bulunan teröristlerden 5'i daha Mehmetçik tarafından etkisiz hale getirildi. Sinyal vericisinin bulunduğu stratejik tepenin ele geçirilmesiyle harekatın batı hattında önemli bir başarı sağlandığı belirtildi.

Sınırdan 4 kilometre içerideki tepenin ele geçirilmesinin ardından TSK unsurları güvenliği sağlamak için mevziler oluşturdu. Gece-gündüz mevzide elleri tetikte nöbet tutan askerler arasında milli piyade tüfeği MPT-76 kullanan Mehmetçik de dikkati çekti.

'SAVAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Burseya Dağı’nın alınmasının ikinci gününde bölgede nöbet tutan bir ÖSO askeri, “Türk kardeşler ile beraberiz ve Allah’ın izniyle bütün bu bölgeyi özgürleştirmeye ve PKK milislerinden kurtarma mücadelemizi sürdürüyoruz. Bütün gasp edilmiş topraklarımızı kurtarana kadar savaşmaya devam edeceğiz” dedi.

TSK ve Özgür Suriye Ordusu’nun önündeki yeni hedefin Baflun Dağı olduğu kaydedildi. ÖSO yeni ele geçirilen bölgelerin güvenliğini sağlamak için mevziler oluşturmaya başladı. Raco dağına 500 kişilik ÖSO gücünün yönlendirildiği bildirildi.
Harekâtın 10. gününde Afrin’in yakınlarında 15 köy, dağ ve tepe olmak üzere 21 nokta kurtarıldı. Dün gece Burseya ve Darmık dağları arasındaki bölgeler TSK tarafından vuruldu. YPG tarafından döşenen mayından El Hammam Köyü yakınında 2 ÖSO mensubu hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı.

TOP ATIŞLARI SÜRÜYOR

Zeytin Dalı Harekatı'nın 11'inci gününde Kilis-Hatay hudut bölgesindeki Darmık Dağı çevresinde belirlenen terör hedefleri savaş uçaklarınca bombalanırken, Fırtına obüslerinden de bölgeye aralıklarla atışlar yapılıyor.

Terör örgütüne ait hedeflerden dumanlar yükselirken, top sesleri Kilis'in sınır hattındaki bazı köylerden duyuluyor.

Öte yandan, sınır hattında askeri hareketlilik de görüldü.

KİLİS'E ROKET ATILDI

Suriye'nin Afrin kenti bölgesindeki terör örgütü mevzilerinden ateşlenen 1 roket, Kilis'in sınır hattında bulunan Öncüpınar Mahallesindeki zeytinliğe düştü. Şıhmehmet Türbesi yakınına isabet eden roketin patlamasının ardından bölgeye çok sayıda sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi.

649 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

 Zeytin Dalı harekâtının 11. gününde TSK'dan yapılan açıklamada 649 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 3 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 33 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 649 olmuştur. Zeytin Dalı Harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

18-01/30/gor1.Jpeg

Terör örgütünün medya hesapları, yayınladıkları görüntülerle Raco çevresindeki tepelerin kontrolünü kaybettiklerini doğruladı. Raco bölgesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından ele geçirilen Mamal Uşağı köyünden de ilk fotoğraf yayınlandı.
Savaş uçakları, gece saatlerinde Kilis'in karşısında ve Cinderes bölgesinde hava saldırıları düzenledi.

TSK TOP ATIŞLARI YAPTI

Türk ordusu, Buseyra Dağı'nın alınmasından sonra Afrin ve Azez arasındaki Bafelyun tepesini hedef alıyor. Gece saatlerinde tepeden yoğun top sesleri geldi.

18-01/30/gor2.Jpeg

Son Dakika - Ayrıntılar Geliyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN