Bu kulüplere Dünya Kupası piyangosu vurdu! FIFA'dan benzeri görülmemiş ödeme! Türkiye'de en çok kazanan kulüp belli oldu

Bu kulüplere Dünya Kupası piyangosu vurdu! FIFA'dan benzeri görülmemiş ödeme! Türkiye'de en çok kazanan kulüp belli oldu

Daha önce FIFA'nın, oyuncuları Dünya Kupası'nda mücadele eden kulüplere fon dağıtacağı duyurulmuştu. 2022 Dünya Kupası'nın sona ermesinin ardından ödeme yapılacak olan tutarlar da netleşmeye başladı. İşte; 2022 Dünya Kupası sonrasında kulüplere FİFA tarafından verilecek olan miktarlar..

FIFA, kulüp refah programı kapsamında kulüp oyuncularının turnuvada geçirdikleri gün sayısı ve Dünya Kupası'nın başlamasından önce uygulanan 1 hafta süreli hazırlık dönemine istinaden yaklaşık olarak 209 milyon dolar tutarından bir ödeme dağıtacak. Bu yardım paketinden en büyük pay Manchester City'ye ait olacak. Turnuvada 16 oyuncunun mücadele ettiği İngiltere Takımı, 5.58 milyon dolar alacak.

BARÇA FİFA'DAN 4,1 MİLYON DOLAR ALACAK

Dünya Kupası turnuvasına toplamda 17 oyuncu gönderen fakat sekizi son 16 turun sonunda İspanyol milli takımı ile birlikte eve dönen Barcelona'ya 4.1 milyon dolar yardım yapılacak.

Dünya Kupası'nda kulüplere FIFA'dan benzeri görülmemiş ödeme

Premier Lig'in güçlü ekiplerinden birisi olan Manchester United, 13 oyuncusuyla 3.6 milyon dolar, organizasyonda 12 oyuncusuyla Chelsea 3 milyon doları ve 11 oyuncusuyla Tottenham'la 2.8 milyon doları alacak.

OYNAMADIKLARINDA BİLE PARA

2010 Dünya Kupası sonrasında düzenlenen her turnuvanın ardından tüm kulüpler FIFA'dan ödenek alıyor ve maçlara katılsın veya katılmasın tüm oyunculara ödeme yapılıyor. FIFA her futbolcuya grup aşaması sırasında 180.000 dolar, son 16 turun sonunda 220.000 dolar, çeyrek final maçının ardından 280.000 dolar, yarı finalde 320.000 dolar ve finalde 370.000 dolar ödeme yapıyor.

Dünya Kupası'nda kulüplere FIFA'dan benzeri görülmemiş ödeme

BEŞİKTAŞ, TÜRKİYE'NİN EN ÇOK KAZANANI

Oyuncuların son iki yılda forma giydiği takımların hesaplanmasında, takımından dört oyuncusunu turnuva için gönderen Beşiktaş, kasasına tam 1 milyon 55 bin dolar koyacak.

Beşiktaş'tan Roman Sais (Fas), Wout Weghorst (Hollanda), Atiba Hutchinson (Kanada) ve Georges Kevin Nukudu (Kamerun), 2022 FIFA Dünya Kupası'nda milli takım başarısı için mücadele ediyor. Eski futbolcu Domagoj Vida (Hırvatistan), ayrıca Cyle Larin (Kanada) ve Michy Batshuayi'den (Belçika) ikramiye aldı.

Dünya Kupası'nda kulüplere FIFA'dan benzeri görülmemiş ödeme

GALATASARAY'A 512 BİN DOLAR ÖDEME YAPILACAK

Beş oyuncuyla Katar'a Süper Lig'den en çok oyuncu gönderen Galatasaray, bu isimlerin turnuvadan erken çekilmesiyle 512 bin dolar kazandı. Sarı-kırmızılı futbolcular Fernando Muslera, Lucas Torreira (Uruguay), Harris Seferovic (İsviçre), Doris Mertens (Belçika) ve Victor Nelson (Danimarka) kupa heyecanına tanık oldu. Galatasaray, eski Amerikan futbolcusu DeAndre Yedlin'den de bir bonus aldı.

TÜRKİYE'DEKİ ÜÇÜNCÜ TAKIM HATAYSPOR

Hatayspor, Süper Lig'de FİFA'dan en çok ödeme alan üçüncü takım oldu. Samuel Adekugbe’yi Kanada milli takımında oynaması için gönderen Hatayspor, eski file bekçisi Munir Muhammedi’nin Fas milli takımına katılmasıyla 430 bin dolar para kazandı.

FENERBAHÇE KASASINA 297 BİN DOLAR KOYDU

Michy Batshuayi (Belçika) ve Enner Valencia'yı (Ekvador) kupa maçlarına yollayan Fenerbahçe, 297 bin dolar gibi bir ödenek aldı. Sarı-lacivertliler, Napoli forması giyen eski futbolcu Güney Koreli Kim Min-jae'den de bonservis aldı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN