Cimbom’da ibre Buruk’a döndü

Cimbom’da ibre Buruk’a döndü

Galatasaray’da haftalardır beklenen seçimin ardından Dursun Özbek, Sarı-Kırmızılı camiaya ikinci kez başkan oldu. İlk olarak teknik direktör belirsizliğini ortadan kaldırmak isteyen Özbek ve ekibi, Okan Buruk’u liste başına yazarken Fatih Terim, Nuri Şahin, Gallardo ve Tudor da adaylar arasında yer alıyor.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

Galatasaray Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’nda 2 bin 208 oya ulaşan Dursun Özbek, 2 bin 73 oy alan rakibi Eşref Hamamcıoğlu’nu geride bırakarak Sarı-Kırmızılı kulübün yeni başkanı oldu. 23 Mayıs 2015’te Sarı-Kırmızılı kulübün 36’ncı başkanı olarak göreve gelen Dursun Özbek, 23 Ocak 2018’de başkanlığı Mustafa Cengize bırakmıştı. Özbek, 4 yılın ardından tekrar Galatasaray başkanlığına seçildi. Sarı-Kırmızılı kulüpte ikinci kez başkanlık yapmaya hazırlanan Dursun Özbek, teknik direktör konusunu açıklığa kavuşturacak. Önceliğini yerli teknik adamlara veren Özbek ve ekibi, Fatih Terim, Okan Buruk ve Nuri Şahin’i liste başına yazdı. Yabancı teknik direktör adayları ise Marcelo Gallardo ve Igor Tudor olarak ön plana çıkıyor.

Sarı-Kırmızılı yönetimde bazı isimler Fatih Terim’in mental olarak yoğun olduğunu ve takım ile birlikte zarar görebileceğini düşünürken Okan Buruk ismine daha sıcak bakıyor. Taraftar ver camia içindeki isimler Terim’in yeniden göreve gelmesini istese de tecrübeli çalıştırıcı ile bu hafta içinde yapılacak istişareler bu konuyu açıklığa kavuşturacak. Nuri Şahin’in ismi gündeme ilk geldiği dönem Antalyaspor yönetimi ile gerginlik yaşanmış ve iki kulüp yönetimi arasında söz düellosu olmuştu. Tüm ihtimalleri göz önüne alan yönetim, uzun süredir Galatasaray teknik direktörü olmak istediğini ifade eden Okan Buruk’u bu sebeple liste başına yazdı. Son olarak Başakşehir’i çalıştıran ve şampiyonluk yaşayan genç teknik adam, Sarı-Kırmızılı kulübün yapılanma sürecinde de yer almak istiyor. Dursun Özbek’in yardımcısı Metin Öztürk’ün daha önce görüştüğü Okan Burak’a sıcak baktığı biliniyor.

Yabancı adaylar arasında ise ilk sıra Marcelo Gallardo’nun. Arjantinli 46 yaşındaki teknik direktör, şu an River Plate’i çalıştırıyor. Gallardo, Güney Amerika’nın en prestijli futbol organizasyonu olan Copa Libertadores’i, River Plate ile iki farklı dönemde kazanmayı başardı. İtalyan gazeteci Nicolo Schira ise, Galatasaray teknik direktörlüğü için Igor Tudor isminin gündemde olduğunu iddia etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN