Dünya Filenin Sultanları’nı konuşuyor: 'Türkiye ikinci setten itibaren tribünleri ateşe verdi'

Dünya Filenin Sultanları’nı konuşuyor:  'Türkiye ikinci setten itibaren tribünleri ateşe verdi'

Milletler Ligi Şampiyonluğu’nun ardından Sırbistan’ı mağlup ederek tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, dünya basınında yankılandı. New York Times, 'Türkiye kahramanlarını kadın voleybol takımında buldu' derken Ivolleymagazine ise Giovanni Guidetti'ye övgüde bulunarak, ‘Guıdettı'nin büyüsü’ dedi.

Dün akşam oynanan Sırbistan maçının ardından Türkiye voleybolda tarih yazdı. Tüm Türkiye ile birlikte dünya da Filenin Sultanları’nı konuştu.

NYT: TÜRKİYE KAHRAMANLARINI KADIN VOLEYBOL TAKIMINDA BULDU

New York Times Türkiye’nin Kadın Milli Voleybol takımını ülkenin en başarılı spor takımı olarak niteledi. Gazete kazanılan başarının, “Sorunların gölgesinde Türkiye kahramanlarını kadın voleybol takımında buldu. Toplumsal olarak ayrışmış ülkenin çeşitli kesimlerine seslenen ve nadir görülen bir ulusal gurur kaynağına dönüştüğünü” yazdı.

Gazetenin haberinde, “Bazı aşırı muhafazakarlar, İslami değerlere aykırı oldukları gerekçesiyle kadınları hedef alsa da, hayranları takımı çok sayıda kadının toplumsal eşitliğe hala ulaşamadıklarını düşündüğü bir ülkede kadının güçlenmesinin kusursuz bir örneği olarak görüyor” ifadeleri kullanıldı.

Haberde, “Takımın başarısı yüksek enflasyon, siyasi kutuplaşma ve 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği yıkıcı depremlerin ardından yavaş ilerleyen toparlanmayla mücadele eden Türkler için memnuniyetle karşılanan olumlu bir gelişme” denildi.

VOLLEYNEWS: TÜRKİYE AVRUPA ŞAMPİYONU

Brüksel'de voleybol tarihinde bir sayfa daha yazıldı. Tarihinde ilk kez Türkiye, Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nı gergin ve olağanüstü çekişmeli geçen finalde Sırbistan'ı 3-2 yendi. 'İstanbul'un bir şubesi gibi görünen Brüksel'de iki buçuk saatten fazla süren yorucu mücadelenin ardından Türkiye, beşinci sette skoru 10-12'ye getirdi ve son sevinç patlamasına kadar liderliğini korudu.'

ORLDOFVOLLEY: TÜRKİYE HEYECAN VERİCİ

Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nın heyecan dolu final maçında Türkiye, Brüksel'de Sırbistan'a karşı 3-2'lik (25-27, 25-21, 22-25, 25-22, 15-13) muhteşem bir galibiyet elde etti. Böylece prestijli Avrupa Şampiyonu unvanını elde etti. Beşinci sette Türkiye çoğu zaman öndeydi ama sonuna kadar puan puana giden bir mücadeleydi. Türkiye 15-13 galibiyet gelerek Avrupa şampiyonluğunu perçinledi. Maçın yıldız oyuncusu Melissa Vargas, Türkiye adına 41 sayı kaydetti. Sırp tarafında Tijana Boskovic 37 sayıyla en etkili oyuncu oldu.

GLOBO: İLK KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU

Türkiye, Sırbistan'ı 3-2 mağlup ederek eşi benzeri görülmemiş Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nı kazandı. Yeni gelen İtalyan başantrenör Daniele Santarelli'nin komutası altında şu ana kadar Türkiye neredeyse mükemmel bir sezona devam ediyor.

TÜRKİYE İKİNCİ SETTEN İTİBAREN TRİBÜNLERİ ATEŞE VERDİ

Spor salonundaki kalabalığın ezici çoğunluğuna güvenen Türkiye, iki kez dünya şampiyonu olan Sırbistan'ı yenmek için serviste ve hücumda güçlü bir tempo yakaladı ve ikinci setten itibaren tribünleri ateşe verdi. Boskovic-Vargas düellosunu Vargas kazandı. Maçı Boskovic'in 37'sine karşı 41 sayıyla tamamladı. Vargas hücumda yüzde 55 ile oynadı. Türkiye'nin bir sonraki hedefi bu ayın 16 ile 24'ü arasında Tokyo'da düzenlenecek Japonya Olimpiyat Elemleri Oyunları olacak.

IVOLLEYMAGAZİNE: GUIDETTI'NİN BÜYÜSÜ

Türkiye ilk kez Avrupa şampiyonu oldu, karşı konulamaz Melissa Vargas'ın 41 sayısıyla Boskovic'in 37 sayı atmasına rağmen Guidetti'nin kızları şampiyonluğu Belgrad'a geri getiremedi. Giovanni Guidetti'nin ardından gelen büyü, son 20 yılın en iyi başantrenörlerinden biri olmasına rağmen Avrupa Şampiyonasını kazanmasını engellemeye devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN