F1 2023 sezonu transferleri ve yerleri kesinleşen pilotlar

F1 2023 sezonu transferleri ve yerleri kesinleşen pilotlar

F1 2022 sezonu yaz arasına girmesine rağmen etkileri hala devam ediyor. Sezon sonunda Sebastian Vettel'in emekli olması ve Fernando Alonson'un transfer edilmesinin yankıları hala sürüyor. Peki, 2023 sezonu pilotları belli oldu mu? İşte F1 yeni sezon pilotları...

F1 2023 sezonunda takımların yoluna hangi pilotlarla devam edecekleri merak ediliyor. İşte yeni sezonda takımlar ve pilotları...

Pilotlar belli olmaya başladı!

2022 sezonunda yaz arasından önce sorunlarla adeta mücadele eden Scuderia Ferrari'de sorun yaşanmayan tek konu 2023 sezonunda aynı koltuklarda olacak pilotlar diyebiliriz. İtalyan takımı pilotlarından Charles Leclerc ile Carlos Sainz Jr. kesinleşen pilotlar arasında.

2022 sezonunu açık ara önde tamamlayan Oracle Red Bull Racing takımı yeni sezonda pilot değişikliği yapmayacak. Avusturyalı ekip geçtiğimiz sezon şampiyon olan ve bu sezonu da liderlikle kapatan Max Verstappen ile takım arkadaşı Sergio Perez'le yoluna devam ediyor.

2022 sezonunda ciddi araç sıkıntısı yaşayan Mercedes-AMG Petronas F1 Team takımı yeni sezona yanı pilotlarla devam edecek. Sekiz defa markalar şampiyonluğu apoletli Alman takımı araçlarında yedi defa şampiyon pilotu Sir Lewis Hamilton ve bir yarış haricinde tüm yarışlarda ilk 5 arasında yer alan George Russell takımda olacak.

Scuderia AlphaTauri takımı da yeni sezonda güncel pilotlarında tek pilotuyla yoluna devam etme kararı aldı. Pierre Gasly'nin yeni takım arkadaşının kim olacağı ise çok merak ediliyor.

İsviçre merkezli bir başka takım olan Alfa Romeo F1 Team ORLEN de yeni sezonda güncel pilotlarından yalnızca Valtteri Bottas ile yoluna devam ediyor.

f1 2023 sezonu

İkinci pilotu belirsiz olan takımlardan biri de Haas F1 Team. Takım yoluna Kevin Magnussen'le devam etme kararı aldı. Mick Schumacher'in sözleşme durumunun ne olduğu ise bilinmiyor.

McLaren F1 Team takımı da şimdiki pilotları Lando Norris ve Daniel Ricciardo ile yoluna devam edecek.

Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team yaptığı açıklamada yeni sezonda araçlarını Fernando Alonso ile Lance Stroll'e emanet edeceğini duyurdu.

Williams Racing takımı ise daha pilotlarını belirlemedi. Şuan ki pilotları Nicholas Latifi ile Alexander Albon'la sözleşme imzalayıp imzalamadıklarına dair de bir bilgi bulunmuyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN