Fenerbahçe'de milli arada 13 futbolcu, ülkelerinin aday kadrolarına davet edildi. Bu davetlerden en dikkat çekeni ise genç oyuncu Yusuf Akçiçek'in, ilk kez A Milli Takım'a çağırılması oldu.
Süper Lig’de Samsunspor ile berabere kalan ve 28. haftayı 62 puanla tamamlayan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nden elenmesinin ardından ligde de puan kaybı yaşayarak zirve yolunda yara aldı. Ligde milli ara başlarken, sarı-lacivertlilerden 13 futbolcu, ülkelerinin milli takımlarına davet edildi.
YUSUF AKÇİÇEK A MİLLİ TAKIM'DA
Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Yusuf Akçiçek, yükselen performansıyla İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella'nın dikkatini çekti. 2023'ten bu yana alt yaş kategorilerinde forma giyen 19 yaşındaki savunma oyuncusu, ilk kez A Milli Takım kadrosuna davet edildi.
Milli Takım'da Yusuf'un yanı sıra Fenerbahçe'den Mert Müldür, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci ve Oğuz Aydın da aday kadroya çağrıldı. UEFA Uluslar B Ligi'nde 11 puanla ikinci olarak play-off hakkı kazanan A Milli Takım, 20 Mart'ta Macaristan ile evinde, 23 Mart'ta ise deplasmanda karşılaşacak.
LİVAKOVİC VE SKRINIAR, ULUSLAR LİGİ PLAY-OFF'U İÇİN SAHADA
Fenerbahçe'nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic, ülkesinin UEFA Uluslar A Ligi'ni ilk iki sırada tamamlamasıyla play-off oynamaya hak kazandı. Hırvatistan, çeyrek finalde Fransa ile kritik bir mücadeleye çıkacak.
Slovakya ise C Ligi'nde topladığı 13 puanla B Ligi'ne yükselme play-off'larına kaldı. Fenerbahçe'nin deneyimli savunmacısı Milan Skriniar, 20 ve 23 Mart'ta Slovenya'ya karşı milli formasını terletecek.
DZEKO VE SZYMANSKI, DÜNYA KUPASI ELEMELERİNDE
2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri başlarken, Fenerbahçe'nin yıldız isimleri de milli takımlarıyla sahne alacak. Bosna Hersek'in deneyimli forveti Edin Dzeko, Romanya (21 Mart) ve Güney Kıbrıs (24 Mart) karşısında gol arayacak.
Polonyalı orta saha oyuncusu Sebastian Szymanski ise 21 Mart'ta Litvanya, 24 Mart'ta Malta karşısında ülkesinin başarısı için mücadele verecek.
AFRİKA KITALARARASI ELEMELERİNE DEVAM EDİYOR
Afrika kıtasında da 2026 Dünya Kupası Elemeleri hız kesmeden devam ediyor. Fas Milli Takımı'na davet edilen En-Nesyri ve Amrabat, 21 ve 24 Mart'ta Nijer ile Tanzanya'ya karşı sahaya çıkacak. Fas, 3 maçta 9 puanla grubunda lider durumda bulunuyor.
Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Bright Osayi-Samuel, Nijerya Milli Takımı ile Ruanda ve Zimbabve maçlarına çıkacak. Nijerya, 4 maçta topladığı 3 puanla beşinci sırada yer alıyor.
Ganalı Alexander Djiku ise milli formasıyla 21 Mart'ta Çad, 24 Mart'ta ise Madagaskar'a karşı mücadele edecek. Gana, 4 maçta 9 puan toplayarak grubunda iyi bir konumda bulunuyor.