Süper Lig fikstür yoğunluğu devam ederken Kayserispor haberleri akışında en çok dikkat çeken gelişme, maç sonuçları kadar konuşulan Fyodr Çalov transferi oldu.
Sarı-kırmızılı ekibin, PAOK forması giyen 27 yaşındaki Rus forveti sezon sonuna kadar kiralaması, Rusya'da beklenmedik bir öfke patlamasına yol açtı.
RUS MİLLETVEKİLİNDEN AĞIR SÖZLER
Sovetskiy Sport gazetesine konuşan Rus milletvekili Vitaliy Milonov, futbolcuların yurt dışına gitmesini Rusya ligine zarar veren bir eylem olarak yorumladı.
Sık sık Türkiye karşıtı çıkışlarıyla bilinen Vitaliy Milonov, şunları söyledi:
"Hainleri kimse sevmez. Çoğu zaman kandırılarak götürülüyorlar.
Rusya'yı terk edip gittikleri yerde yedek kulübesinde oturuyorlar ve sonunda üçüncü sınıf Türk takımlarının seviyesine kadar düşüyorlar."

Fyodr Çalov
"DÜZGÜN BİR İNSAN ORADA OYNAMAZ"
Vitaliy Milonov, yurt dışına giden oyuncuların başarı oranının çok düşük olduğunu iddia etti.
Fyodr Çalov hakkında sert konuşan milletvekili, şöyle konuştu:
"Çalov şimdi Türkiye'de oynayacak. Bu da onun seviyesini ortaya koyuyor. Düzgün bir insan orada oynamaz!"
ESKİ TEKNİK DİREKTÖRDEN YANLIŞ TERCİH VURGUSU
Gençlerbirliği ve Ankaragücü'nün eski teknik direktörü Valeriy Nepomnyaşiy, Mats TV yayınında transferi değerlendirdi.
Fyodr Çalov'un Rusya'ya dönmesi gerektiğini belirten Valeriy Nepomnyaşiy, şu bilgileri paylaştı:
"Bence Türkiye tercihi hataydı. Yanlış ligi seçti.
Türk ligi zordur, oradaki futboldan zevk almanız gerekir.
Oynamasını diliyorum. Çok yazık, gelişeceğini umuyordum ama olmadı."
CSKA TARAFTARINDAN VEFASIZLIK SİTEMİ
Sport-weekend haber sitesine demeç veren CSKA Moskova taraftarı şovmen Mihail Gruşveskiy, Fyodr Çalov'un Avrupa'da kalması gerektiğini savundu.
Mihail Gruşveskiy, şunları söyledi:
"Bence Çalov CSKA'dan ayrılarak, onu yetiştiren kulübüne minnet duymadığını gösterdi.
Avrupa'da oynamayı çok istiyordu ama Yunan kulübünde işler yolunda gitmedi.
Hem ilk 11'deki hem rotasyondaki yerini kaybetti.
Oldukça üzücü bir hikaye. Kariyerine Avrupa'da yeniden başlamalı."
MİLONOV'UN TÜRKİYE ÖNCESİ SİCİLİ
Geçmişte Türk dizilerine savaş açan Rus milletvekili Vitaliy Milonov, geçen hafta da Rus futbol kulüplerinin devre arası kampı için Türkiye'ye gitmemesi çağrısında bulunmuştu.
Kayserispor ile sözleşme imzalayan 1.83 boyundaki Rus santrfor, PAOK formasıyla 41 maçta 5 gol attı.
CSKA Moskova kariyerinde 263 maçta 90 gol, Basel'de ise 16 maçta 4 gol kaydeden Fyodr Çalov, Rusya Milli Takımı formasını 70'ten fazla kez giydi.
Futbolda ahlak arayan kendini kandırır! Zaman çalmak tecrübe mi, ahlaksızlık mı?

