İşte Süper Lig'in en değerli futbolcuları! İlk sırada o isim var

İşte Süper Lig'in en değerli futbolcuları! İlk sırada o isim var

Transfermarkt, Süper Lig'de tüm futbolcuların piyasa değerlerinde güncellemeye gitti. Yapılan son değişiklikle beraber Trabzonspor'un kalecisi Uğurcan Çakır 18 milyon euroluk yeni piyasa değeri ile zirvedeki yerini korurken, Uğurcan'ı Fenerbahçeli Altay Bayındır ve Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu takip etti.

Almanya merkezli futbol temalı internet sitesi Transfermarkt, Süper Lig'de tüm futbolcuların piyasa değerlerini güncelledi.

Transfermarkt'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Yapılan piyasa değerlendirmesinde; Süper Lig'in kalitesi, futbolcuların performansları, kulüplerin lig sıralaması, oyuncunun transfer piyasasında olması, oyuncunun yaşı, uluslarası turnuvalarda olması (Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi, Dünya Kupası...) ve milli takım daveti gibi etkenler dikkate alınmıştır.''

sza.jpg

FENERBAHÇE

Fenerbahçe'nin defans hattını oluşturan Szalai ve Min-jae Kim'in Aralık 2021'de yapılan güncellemede piyasa değerleri yükseltilmişti. Macar futbolcu Attila Szalai'nin yeni yapılan güncellemeyle birlikte piyasa değeri 15 milyon eurodan 13.50 milyon euroya düştü. 24 yaşındaki futbolcu, bu sezon Fenerbahçe formasıyla 39 maçta sahada yer alırken 1 gol ve 2 asistlik performans ortaya koydu.

Transfermarkt Türkiye ekibinden Gökhan Yağmur Szalai'nin piyasa değerinin düşüşü hakkında şunları söyledi:

"Attila Szalai'nin performansı ligin ilk yarısındaki kadar iyi değil. Ama transfer piyasasında bazı teklifler aldı. Bu teklifler hala geçerliliğini koruyor, sezon sonunu bekleyip göreceğiz. Novak'ın sakatlanmasından dolayı Szalai, pozisyonu olmayan sol tarafta oynamak zorunda kaldı. Bu etkenler oyuncunun piyasa değerinde küçük bir düşüş yaşanmasına neden oldu"

Szalai ile birlikte Fenerbahçe'nin defans hattını oluşturan Güney Koreli Min-jae Kim'in piyasa değeri ise tam tersine yükselmeye devam etti. 25 yaşındaki futbolcunun piyasa değeri 9 milyon eurodan 11 milyon euroya yükseldi.

ardaaaa.jpg

Fenerbahçeli genç yetenek Arda Güler'in piyasa değeri %193.3 artış yapılarak 750 bin eurodan 2.2 milyon euroya çıkarıldı. Bu sezon toplamda 937 dakika sahada yer alan 17 yaşındaki genç yetenek, 5 gol ve 4 asistlik bir performans sergiledi.

Gökhan Yağmur, Güler'in piyasa değerinde yaşanan yükseliş hakkında ''Arda Güler iyi bir futbolcu. Genç yaşına rağmen, oyuna hakim ve soğukkanlı bir yapısı var. Oyunu çok iyi kuruyor. Ayrıca genç milli takımlarda "patron" rolünü de gösteriyor. Bu performansını böyle devam ettirirse harika bir futbolcu olacak. Yeni piyasa değeri ile birlikte Arda Güler dünyanın en değerli U17 oyuncuları arasında 8. sırada yer alıyor.” açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe'nin Eylül 2021'de 1.50 milyon euro bonservis bedeli ile kadrosuna kattığı Miguel Crespo'nun piyasa değeri iki katına yükseldi. En son 2.50 milyon euro olan piyasa değeri 5 milyon euro olarak belirlendi. Crespo, bu sezon Sarı-lacivertli formayla 26 maçta 3 gol ve 3 asistlik bir performans sergiledi.

bjk.jpg

BEŞİKTAŞ

Sezon başında Barcelona'dan Beşiktaş kulübüne transfer olan Bosna Hersekli Miralem Pjanic, Ekim 2021'de Süper Lig'in en değerli oyuncusu olarak belirlenmişti. Beşiktaş'ta beklentileri karşılayamayan Boşnak oyuncu, sakatlığından dolayı bir çok maçta oynama fırsatı bulamadı. Forma giydiği 22 maçta ise 4 asist yapma başarısını gösterdi. 31 yaşındaki futbolcunun en son 15 milyon euro olan piyasa değeri 11.50 milyon euro seviyesine geriledi

Beşiktaş'ta gösterdiği başarılı performansla birçok kulübün radarına giren Ersin Destanoğlu'nun yeni piyasa değeri ise 9 milyon eurodan 10 milyon euroya yükseldi. Bu sezon 35 maçta görev alan 21 yaşındaki genç kaleci, 11 maçta kalesini gole kapatırken diğer maçlarında ise 47 gole engel olamadı.

Kartal'ın alt yapısından yetişen milli oyuncumuz Rıdvan Yılmaz'ın piyasa değeri 4.70 milyon eurodan 5.50 milyon euroya yükseldi. 20 yaşındaki sol bek oyuncusu, bu sezon Siyah-beyazlarda 27 maçta forma giyerken 3 gol ve 3 asistlik bir performans sergiledi. Genç oyuncu Beşiktaş'ta Lig, Kupa ve Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

gsss.jpg

GALATASARAY

Galatasaray, bu sezon Avrupa'da çok başarılı bir performans sergilemesine rağmen bunu lige yansıtamadı. Sarı-kırmızılılarda forma giyen Kerem Aktürkoğlu ve Marcão'nun Avrupa'ya transfer olmaları kesin gözüyle bakılırken yeni piyasa güncellemesinde Kerem değer kazanırken Marcao düşüşe geçti.

Galatasaray'ın 2020-21 sezonunda 24 Erzincanspor'dan bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Kerem Aktürkoğlu, sarı-kırmızılarda gösterdiği performansla piyasa değerini artırmaya devam ediyor. 23 yaşındaki genç oyuncu, bu sezon Avrupa Ligi'nde 6 maçta 1 gol ve 1 asist yaparak takımını lider olarak gruptan çıkmasına katkı sağladı. Süper Lig'de ise 29 maçta sahada olan genç yetenek, 8 gol ve 5 de asist yapma başarısını gösterdi. Geçtiğimiz Aralık ayında Galatasaray ile 5 yıllık yeni sözleşme imzalayan futbolcunun 11 milyon euro olan piyasa değeri 15 milyon euroya çıkarıldı.

Süper Lig'de 30 hafta itibariyle 15 sırada yer alan Galatasaray'da Marcão'nun piyasa değeri 15 milyon eurodan 14 milyon euroya geriledi.

Gökhan Yağmur stoper oyuncunun piyasa düşüşü hakkında "Marcão, iki yönlü bir merkezi defans oyuncusu. Avrupa Ligi'nde çok iyi bir performans sergiledi ve Süper Lig ortalamasının oldukça üzerinde bir oyuncu. Marcão'nun Avrupa'da gösterdiği bu performans, oyuncunun piyasa değerini 14 milyon €'dan daha aşağı düşmesine engel oldu. Galatasaray bu sezon Süper Lig'in 30. haftasına kadar, 10 galibiyet 8 beraberlik ve 12 kez de mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar 40 gol atarken kalesinde ise 45 gol gördü. Aslanın bu kötü gidişatı defans hattındaki oyuncuların piyasa değerini önemli ölçüde etkiledi. Marcão da Szalai gibi transfer piyasasında adı geçiyor. Oyuncunun geleceği belirsizliğini koruduğu için beklemek ve görmek lazım. Bundan dolayı hafif bir düşüş görüldü." açıklamasında bulundu.

Marcão'nun partneri Victor Nelsson ise piyasa değerini 8.50 milyon eurodann 10 milyon euroya yükseltildi.

Yağmur, Danimarkalı oyuncunun piyasa değerinde yaşanan bu hareketliliği şöyle yorumladı:

Nelsson'un performansı açısından gelişiyor ve Marcão ile birlikte iyi bir ikili oluyorlar. Danimarkalı oyuncunun, oyuna olan güveni giderek artıyor. Danimarka Milli Takımı'nda oynamasının da etkisi var. Nelsson'un piyasa değeri 10 milyon €'da kalmasının sebebi yine Galatasaray'ın bu sezon Süper Lig'deki kötü gidişatı ve 30 maçta 45 gol yemesi etkili oldu.”

tsts.jpg

TRABZONSPOR

Trabzonspor'un takım kaptanı Uğurcan Çakır, Süper Lig'de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekerken, bordo-mavili takımın da lider olmasına önemli katkı sağlıyor. Bu sezon 10 maçta kalesine gole kapatan 25 yaşındaki başarılı eldiven, diğer karşılaşmalarda sadece 23 gole mani olamadı.

Yeni yapılan piyasa değişikliğinde, genç kalecinin değeri 17 milyon eurodan 18 milyon euroya yükseldi. Yağmur, Uğurcan Çakır'ın yeni piyasa değer hakkında, "Uğurcan Çakır, en iyi Türk futbolcusu olduğunu kanıtlamıştır. Süper Lig'de çok iyi bir performans sergiliyor. Onun sayesinde Trabzonspor tek başına ligin zirvesinde yer alıyor ve oyuncuya da son zamanlarda çok çok teklif geliyor. Süper Lig standartlarına göre zaten oldukça yüksek bir piyasa değeri var. Yeni yapılan güncellemede + 1 milyon euro eklendi. Süper Ligi'n kalecileri göz önünde alındığında Çakır'ın sınıra yaklaştığını görüyoruz. Eğer oyuncu 20 euroyu geçmek istiyorsa daha kaliteli bir lige ve uluslararası turnuvalarda (Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Avrupa Şampiyonası,Dünya Kupası) kendini göstermeli." dedi.

Yaz transfer döneminde İtalya ekibi Parma'dan 5.12 milyon euro karşılığında Karadeniz temsilcisine transfer olan Andreas Cornelius'un yeni piyasa değeri 9 milyon euro olarak belirlendi. Abdullah Avcı'nın Danimarkalı öğrencisi Cornelius, Süper Lig'de bordo-mavili formayla 29 maçta 12 gol ve 4 asistlik bir performans göstererek fırtınanın en skorer futbolcusu olmayı başardı.

ALANYASPOR

Alanyaspor'un 2019'da Alman ekibi Stuttgart Il'den Transfer etiği Umut Güneş, piyasa değerini artırmaya devam ediyor. Yeni yapılan piyasa güncellemesinde 22 yaşındaki futbolcunun değeri 2.4 milyon euro olarak belirlendi. Akdeniz ekibiyle bu sezon 26 maçta görev alan orta saha oyuncusu 2 de gol kaydetti.

Alanyaspor'da forma giyen diğer bir orta saha oyuncusu Efkan Bekiroğlu'nun piyasa değeri 550 bin eurodan 1.7 milyon euroya çıkarıldı. 26 yaşındaki orta saha oyuncusu, bu sezon Süper Lig'de 24 maçta sahada yer alırken 3 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

KONYASPOR

Konyaspor forması giyen sol kanat oyuncusu Zymer Bytyqi'nin piyasa değeri 2.60 milyon eurodan 4.2 milyon euroya çıkarıldı. 25 yaşındaki futbolcu, bu sezon 31 maçta forma giyerken 4 gol ve 5 asistlik performans sergiledi. Konyaspor, geçen yaz transfer döneminde Kosovalı oyuncuyu Norveç ekibi Viking FK'dan bedelsiz olarak kadrosuna katmıştı.

KASIMPAŞA

Süper Ligi'in en golcü oyuncuların Umut Bozok'un piyasa değeri 2.50 milyon eurodan 4 milyon €'ya yükseldi. Bu sezon 33 maçta 14 gol ve 8 asistle oynayarak bir çok kulübün radarına girdi. Kasımpaşa'da kiralık oynayan futbolcunun bonservisi Fransa ekibi FC Lorient kulübünde.

Kasımpaşa'nın sol bek oyuncusu Eren Elmalı'nın piyasa değeri ise 900 bin eurodan 1.8 milyon euroya yükseldi. 21 yaşındaki futbolcunun ismi transfer piyasasında bir çok kulüple anılıyor.

ANTALYASPOR

Antalyaspor altyapısından çıkan milli oyuncumuz Doğukan Sinik'in de piyasa değeri 2.2 milyon eurodan 3.3 milyon euroya yükseldi. 23 yaşındaki oyuncu, Akdeniz ekibiyle bu sezon 29 maçta 3 kez gol sevinci yaşarken 5 se asist yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN