Mesut Özil Fenerbahçe'den ayrılırken ne kadar aldı? Rıdvan Dilmen dudak uçuklatan rakamı açıkladı

Mesut Özil Fenerbahçe'den ayrılırken ne kadar aldı? Rıdvan Dilmen dudak uçuklatan rakamı açıkladı

Fenerbahçe'de İsmail Kartal döneminde yaşadığı sorunlar nedeniyle kadro dışı bırakıldıktan sonra sözleşmeyi fesheden Mesut Özil, Süper Lig ekibi Başakşehir'de forma terletecek. Deneyimli futbolcuyla yakınlığıyla bilinen spor yorumcusu Rıdvan Dilmen Özil'in Fenerbahçe'den ayrılırken kaç para aldığını açıkladı.

Fenerbahçe’ye büyük umutlarla transfer olan ancak beklentilerin altında kalan ve sarı-lacivertlilerin eski teknik direktörü İsmail Kartal ile yaşadığı problem nedeniyle kadro dışı kalan, Jorge Jesus’un planlamasında da yer almayan Mesut Özil ile yollar ayrıldı. Türk asıllı Alman futbolcu Süper Lig ekibi Başakşehir ile sözleşme imzaladı.

Sports Digitale’e konuk olan eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, Mesut Özil'in ayrılık sürecini ve giderken aldığı ücreti açıkladı.

Özil'in transfer sürecini açıklayan Dilmen, ''Fenerbahçe, Mesut Özil'i Arsenal'dan alırken Mesut takıma fedakarlık yaptı. Ben Mesut Özil'i aşağı yukarı 10 küsur yıldır tanıyorum, ailesini tanıyorum, bir kere pırıl pırıl sporculardan bir tanesi aslında. İsmail hoca kadro işi bıraktıktan sonra ilk geldiği yıl bir buçuk yıl ara vermişti. Arsenal'da aşağı yukarı 12 milyon sterlin maşa oynuyordu. Kontratı devam ediyordu. Amerika Birleşik Devletleri'nden isteyenler vardı. Ali Bey, Emre Belezoğlu ve Acun Ilıcalı bir şekilde Türkiye'ye geldi. Senin üzerine takım kuracağım diyen bir teknik direktör, aynı hafta oynatmayan teknik direktör... Tabii kulübün içerisinde yaşayan sorunlar bunlar. Birikim birikim sonra ismail Kartal ile arasında bir olaylar yaşanıyor. Ne olduğu ile ben açıkçası fazla ilgilenmiyorum'' ifadelerini kullandı.

"JESUS TAKIMDA DÜŞÜNMEMİŞ..."

Mesut Özil'in takımdan ayrılmadan önce Jorge Jesus ile konuşma yaptığı açıklayan Dilmen, ''2 yıl daha kontratı vardı. Mesut'un açıkçası en büyük hedefi Fenerbahçe Spor Kulübü'nde kupa kaldırmaktı. Bunu aslında Sayın Ali Koç'a söylemiş. En büyük idealim bu demiş. Jesus ile görüşme yapmış. Hoca oynatmayı düşünmediğini söylemiş ve neden diye sorduğunda 'Biz 4 aydır takımı izliyoruz' demişler. Mesut ise 'Ben 4 aydır oynamıyorum' demiş. Sonuçta bir durum var. Fenerbahçe teknik direktörü oyuncuyu istemiyor. Yönetim de karara uyuyor. Mesut'un fedekarlık yapmasını istiyorlar. Geldiği gibi...'' ifadelerini kullandı.

Özil'in ayrılırken ne kadar para aldığını açıklayan Rıdvan Dilmen, ''Fenerbahçe Mesut'a devam etmeyeceğini söylüyor. Daha sonra Fenerbahçe bir teklifte bulunuyor. Teklifi de şu bu yıl değil ama diğer yıl 3 milyon euro ödeme yapalım Neden bunu diyor? Fenerbahçe'de kalmış olsaydı Mesut Özil, 3+3 milyon yani 6 milyon euro daha kazanacaktı. Yani Samandıra'da sağlıklı spor yapsa ki tasvip etmiyorum tabii ki oynamak şartıyla yapacaksınız. Fenerbahçe'miz her oyuncuda önemlidir bizim için. Bu Mesut da olsa Rıdvan da olsa Oğuz da olsa bizim jenerasyondan bahsediyoruz. Alex de olsa sponsorların da verdiği anlaşmaları var. Birer milyon euro yani toplamda 4+4 8 milyon euro alacakken sponsorlar dahil yani 1 yıl sonra 3 ödeyelim diyorlar. Kulübümüzün böyle bir ekonomik durumu var'' ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN