Michail Antonio: Yaptığı şey ırkçılıktan daha mı kötü?

Michail Antonio: Yaptığı şey ırkçılıktan daha mı kötü?

West Ham United'ın Jamaika'lı futbolcusu Michail Antonio, kedilere işkence ettiği görüntülerin ortaya çıkmasından sonra kamuoyunda büyük bir tepki toplayan takım arkadaşı Kurt Zouma hakkında ilginç bir açıklama yaptı. Zouma'nın yaptığı hareketleri tasvip etmediğini söyleyen golcü futbolcu, ''Yaptığı hareket ırkçılıktan daha mı kötü?'' dedi.

Fransız savunma oyuncusu Kurt Zouma'nın kedilerine işkence ettiği skandal görüntüler konuşulmaya devam ederken Zouma'nın takım arkadaşı Michail Antonio'dan şaşırtan bir açıklama geldi.

Sky Sports'a konuşan 31 yaşındaki Jamaikalı forvet, Zouma'nın hareketlerini tasvip etmediğini açıkladı. Golcü futbolcu, konuya farklı bir açıdan bakarak bireylerin sosyal ayrımcılığa maruz kaldığında da benzer bir tepki gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Antonio, şunları söyledi:

"Size bir sorum var. Zouma’nın yaptığının ırkçılıktan daha kötü olduğunu mu düşünüyorsunuz? Yaptığı hiçbir şeyi tasvip etmiyorum. Yaptığı şeye hiç katılmıyorum. Ama ırkçılıktan hüküm giyip yakalanan ve sonrasında futbol oynayanlar var. Şimdi herkese bu soruyu sormam gerekiyor. Onun yaptığı, ırkçılıktan hüküm giyen insanların yaptıklarından daha mı kötü?”

NE OLMUŞTU?

Zouma'nın kedilere işkence ettiği görüntülerin ortaya çıkmasıyla beraber Hayvanlara Karşı Zulmü Önleme Derneği, kedileri Zouma'nın elinden almış, Adidas, oyuncuyla olan sponsorluk anlaşmasını sonlandırmış, West Ham'da oyuncusuna bu hareketinden dolayı yaklaşık 300 bin Euro para cezası keserek bu paranın hayvan koruma derneğine bağışlanacağını açıklamıştı.

Zouma ise ortaya çıkan görüntülerin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yaptıklarım için özür dilemek istiyorum. Davranışım için hiçbir mazeret yok, içtenlikle pişmanım. Ayrıca videodan rahatsız olan herkese ne kadar üzgün olduğumu da belirtmek istiyorum. Herkes, iki kedimizin de gayet iyi ve sağlıklı olduğundan emin olsun. Bütün ailemiz tarafından seviliyorlar ve el üstünde tutuluyorlar. Bu davranış bir daha olmayacak. Kesinlikle münferit bir olaydı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN