NBA ve FIBA’dan Avrupa’da yeni lig açıklaması

NBA ve FIBA’dan Avrupa’da yeni lig açıklaması

NBA ve FIBA, Avrupa’da yeni bir profesyonel erkekler basketbol ligi kurma konusunda kararlı olduklarını açıkladı. İki organizasyon, Avrupa basketbolunu tek çatı altında buluşturmayı ve daha güçlü, sürdürülebilir bir basketbol ekosistemi oluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.

NBA ve FIBA, Avrupa’da yeni profesyonel erkekler basketbol ligi kurma planına ilişkin ortak açıklama yaptı. İki organizasyon, yeni lig için çalışmalarını sürdürme konusunda kararlı olduklarını bildirdi.

Açıklamada, Avrupa basketbolunun tek bir çatı altında buluşturulmasının hedeflendiği belirtilerek, kurulacak ortaklığın kıta genelindeki basketbol potansiyelinin ortaya çıkarılmasına katkı sağlayacağı ifade edildi. Bu yapının taraftarların yanı sıra kulüpler ve oyuncular açısından da önemli faydalar sunacağı kaydedildi.

NBA ve FIBA’nın ortak açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Avrupa Ligi (EuroLeague), FIBA ve NBA’in Avrupa basketbolunu tek bir çatı altında birleştirmek amacıyla kuracağı ortaklık, basketbolun Avrupa genelindeki büyük potansiyelinin ortaya çıkmasını sağlayacak ve başta taraftarlar olmak üzere kulüplere ve oyunculara önemli faydalar sunacaktır. NBA ve FIBA, Avrupa’da yeni bir profesyonel erkekler basketbol ligi kurma konusundaki kararlılıklarını sürdürmektedir.”

İki organizasyon ayrıca büyüme, fırsatlar ve Avrupa spor modelinin temel ilkeleri konusunda aynı vizyonu paylaşan ortaklarla çalışmayı hedeflediklerini belirtti. Açıklamada, daha güçlü ve sürdürülebilir bir basketbol ekosisteminin oluşturulmasına katkı sağlama konusundaki kararlılığın korunduğu vurgulandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN