Ronaldo Portekiz’de hız kesmiyor

Ronaldo Portekiz’de hız kesmiyor

EURO 2024 Elemeleri’ne 2’de 2 ile başlayan Portekiz’de Cristiano Ronaldo, turnuvaya 4 golle başladı. Son 5 milli maçta 10 kez rakip fileleri bulan 38 yaşındaki yıldız, Portekiz Milli Takımı tarihinde kendisi dışında en çok gol atan 3 oyuncunun toplamından daha fazla gol attı.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri’nde ara verilmeyen ikinci haftaya, Portekiz galibiyet ile devam etti. Lüksemburg ile karşı karşıya gelen Portekiz, Cristiano Ronaldo’nun muhteşem performansıyla turnuvaya 2’de 2 yaparak başladı.

Portekiz, J Grubu’nda konuk olduğu Lüksemburg’u 9 ve 31. dakikalarda Cristiano Ronaldo, 15. dakikada Joao Felix, 18. dakikada Bernardo Silva, 77. dakikada Otavio ve 88. dakikada Rafael Leao’nun ağları sarsmasıyla 6-0 mağlup etti. Heyecan dolu maçta Ronaldo attığı goller ile dikkat çekti.

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, kariyeri boyunca Lüksemburg’a karşı çıktığı 11 maçta 11 gol kaydetti.

Cristiano Ronaldo, Avrupa Şampiyonası Elemeleri J Grubu’nda ilk maçına Lihtenştayn’a karşı çıktı. Oynanan maçta Ronaldo, milli takım formasıyla en fazla çıkan oyuncu unvanını 197 maçla elde etmişti. Yıldız isim ayrıca 2 golle maçın yıldızı olmuştu. Öte yandan Ronaldo, bu maçta da 2 gol atarak son 2 maçta 4 gol atmış oldu ve dikkatleri üzerine çekti.

38 yaşındaki yıldız, Portekiz Milli Takımı’yla son 5 maçta 10 gol attı. 38 yaşındaki yıldız, Portekiz Milli Takım forması altında Lüksemburg’a iki karşılaşmada 5, İsviçre’ye 2, Gana’ya 1 ve Lihtenştayn’a 2 gol birden attı.

Ronaldo ayrıca, Portekiz Milli Takımı tarihinde kendisi dışında en çok gol atan 3 oyuncunun toplamından daha fazla gol attı. Milli forma ile 122 gol kaydeden Ronaldo, Pauleta (47), Eusebio (41) ve Figo’nun (32) toplamından daha fazla gol sevinci yaşadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN