Rusya ile dostluk maçı oynayacak Bosna Hersek'ten geri adım

Rusya ile dostluk maçı oynayacak Bosna Hersek'ten geri adım

Bosna Hersek Futbol Federasyonu, Rusya ile oynanması planlanan dostluk maçını kamuoyundan gelen yoğun eleştiriler sonrasında erteleme kararı aldı. Boşnak futbolcular da federasyona tepki göstermişti.

Bosna Hersek Futbol Federasyonu, Rusya ile oynanması planlanan dostluk maçının ertelendiğini duyurdu.

Federasyondan yapılan açıklamada, bugün düzenlenen oturumda, 19 Kasım 2022 tarihinde St. Petersburg kentinde gerçekleştirilmesi planlanan müsabakanın ertelenmesine karar verildiği kaydedilirken, maçın yeni tarihiyle ilgili bilgi verilmedi.

KAMUOYUNDAN TEPKİLER YÜKSELDİ

Federasyonun eylül ayında Rusya Futbol Federasyonu'ndan gelen dostluk maçı teklifine olumlu yanıt vermesi, bölgede tepkilere neden olmuştu.

Rusya'nın gönderdiği teklifi komisyon toplantısında değerlendiren Bosna Hersek Futbol Federasyonu'nun, söz konusu tartışmalı kararı almadan önce UEFA'ya danıştığı ve UEFA'nın da dostluk maçı oynanmasında bir sakınca görmediği ifade edilmiş ancak Bosna Hersekli ünlü futbolculardan karara tepki gelmişti.

FUTBOLCULAR OLUMSUZ YANIT VERDİ

Futbolculardan Edin Dzeko ve Miralem Pjanic, yerel basına yaptıkları açıklamada, federasyonun dostluk maçı teklifine olumlu yanıt vermesini eleştirmişti.

Dzeko, Rusya'ya gitmek istemediğini ve her zaman barıştan yana olduğunu dile getirip, "Bu zor zamanlarda Ukrayna halkıyla dayanışma içerisindeyim" ifadelerini kullanmıştı.

"BU İYİ BİR KARAR DEĞİL"

Miralem Pjanic ise "Federasyonun kararını duydum. Bu konuda tutumumu biliyorlar. Beni aradılar, maç hakkında ne düşündüğümü sordular. Ne düşündüğümü söyledim ve sonra farklı bir karar alınmasına şaşırdım. Bu iyi bir karar değil. Söyleyecek bir sözüm yok" değerlendirmesinde bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN