Servet Yardımcı TFF'nin yeni başkanı Mustafa Çağlar ise yardımcısı oldu

Süper Toto Süper Lig'in canlı maç yayın ihalesindeki belirsizlik ve Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) 13 hakemi liste dışı bırakma kararı sonrası yaşanan kriz Nihat Özdemir'in başkanlıktan istifa etmesiyle sonuçlandı. Özdemir'in görevi bırakmasından sonra Servet Yardımcı TFF'nin yeni başkanı olurken Mustafa Çağlar ise başkan yardımcısı olarak atandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) 13 hakemi liste dışı bırakma kararının Tahkim Kurulu tarafından bozulmasının ardından Başakşehir Kulübü, bir açıklama yayımlayarak, TFF ve MHK'yi istifaya davet etmişti. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu da Anadolu kulüplerinin gelirlerinin yüzde 80-90 düştüğüne işaret ederek, "Futbolda birçok sorun varken, gündemde MHK’nin kararı var” dedi. Ağaoğlu, ligin tescil edilmesi tartışmalarıyla ilgili de, “Neye dayanarak lig tescil edilmeyecek” diyerek tepki gösterdi. Süper Toto Süper Lig kulüplerinin hakem atamalarıyla ilgili isyanları, Süper Lig'in yeni sezonda hangi kanaldan canlı yayınlanacağına ilişkin belirsizliklerin sürdüğü dönemde TFF Başkanı Nihat Özdemir'in sürpriz istifası Türkiye'nin gündemine oturdu.

TFF'den yapılan açıklamada, yönetim kurulunun gerçekleştirdiği toplantıda Nihat Özdemir'in görevinden istifa ettiği belirtilerek, "Yönetim kurulunun aldığı kararla, Türkiye Futbol Federasyonuna Başkan Vekili Sayın Servet Yardımcı vekaleten başkanlık edecektir." denildi.

tff.jpg

ÖZDEMİR TEK KELİME KONUŞMADI

İstifa eden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Riva'daki tesislerden ayrıldı.

TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında istifa eden Özdemir, daha sonra Yayın İhale Komisyonu üyeleri, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve bazı Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla bir araya geldi.

Bu toplantının ardından tesislerden ayrılan Özdemir, basın mensuplarının açıklama talebini geri çevirdi.

aw586999-01.jpg

YENİ GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU

Türkiye Futbol Federasyonu'nda Nihat Özdemir'in istifası ve Servet Yardımcı'nın vekaleten başkanlık görevini üstlenmesinin ardından Mustafa Çağlar Başkan Vekilliği görevine getirildi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in istifası sonrası Başkan Vekili Servet Yardımcı vekaleten başkanlık görevini devraldı. Yardımcı'dan boşalan göreve ise Mustafa Çağlar getirildi. TFF'den yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda, yeni bir görevlendirmede bulundu. Yönetim Kurulu’nun aldığı karar sonrasında Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çağlar, TFF Başkan Vekilliği görevine getirildi" ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN