Dünya kupası kazanan efsane Mario Zagallo hayatını kaybetti

Dünya kupası kazanan efsane Mario Zagallo hayatını kaybetti

Futbolcu ve teknik direktör olarak dört kez Dünya Kupası kazanan Brezilyalı futbol efsanesi Mario Zagallo, 92 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Brezilya'nın efsanesi olarak tarihe adını yazdıran Mario Zagallo hayata gözlerini 92 yaşında yumdu.

Zagallo, 1958 ve 1962'de arka arkaya Dünya Kupalarını kazanan Brezilya takımının bir parçasıydı ve her iki finalde de yer aldı.

Pele, Jairzinho ve Carlos Alberto'nun da aralarında bulunduğu, tüm zamanların en iyi uluslararası takımı olarak kabul edilen takımı 1970'te zafere ulaştırdı.

yeni-proje-5.jpg

Zagallo'nun son Dünya Kupası zaferi, 1994'te Carlos Alberto Parreira'nın yardımcı antrenörü olarak geldi. Turnuvadan sonra Brezilya teknik direktörü olarak geri döndü ve takımı 1998'de finale taşıdı. Burada ev sahibi Fransa'ya yenildiler.

HEM OYUNCU HEM DE TEKNİK ADAM OLARAK...

Mario Zagallo, Dünya Kupası'nı hem oyuncu hem de teknik direktör olarak kazanan ilk kişi oldu. O zamandan beri bu başarıya Almanya'dan Franz Beckenbauer ve Fransa'dan Didier Deschamps eşlik etti. Zagallo'nun ölümüyle Brezilya takımının 1958 finalinde oynayan hiçbir üyesi hayatta kalmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN