Trabzonspor yeni golcüsünü Belçika'da buldu! Fırtına'ya 36 milyon euroluk gol makinesi: 26 yıl sonra ilk kez...

Trabzonspor yeni golcüsünü Belçika'da buldu! Fırtına'ya 36 milyon euroluk gol makinesi: 26 yıl sonra ilk kez...

Onuachu ile yollarını ayıran Trabzonspor, yeni golcüsünü Belçika'da buldu. Fırtına, transferde 26 yıl aradan sonra bir ilke imza atmak için çalışmalara başladı. Fırtına, 36 milyon euroluk golcüye kancayı taktı.

Ziraat Türkiye Kupası'nı Beşiktaş'a kaybeden, Süper Lig'i ise Ankaragücü galibiyetiyle bitiren Trabzonspor, yeni golcüsünü Belçika'da buldu. Nijeryalı golcüsü Onuachu'nun kiralık sözleşmesinin sona ermesi sonrasında golcü arayışlarına başlayan bordo-mavili ekibin yeni golcüsü belli oldu.

Yeni sezonda Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşmayı hedefleyen, Abdullah Avcı'nın raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni sezonda hayata geçecek olan yeni yabancı kuralı nedeniyle kaliteli yabancı oyuncuları kadrosuna katmayı planlayan Trabzonspor, transferde 26 yıl aradan sonra bir ilke imza atmayı planlıyor. Fırtına, 36 milyon euroluk golcü ile büyük oranda el sıkıştı.

Fanatik'in haberine göre; Trabzonspor, sezonu İspanyol ekibi Valencia'da geçiren, bonservisi ise Belçıka'nın Club Brugge takımında bulunan Ukraynalı golcü Roman Yaremchuk için geri sayıma geçti.

Karadeniz ekibinin Ukraynalı golcü ile yaptığı görüşmelerde önemli mesafe aldığı öne sürüldü. Abdullah Avcı'nın golcü oyuncuyu görüntülü konuşma ile ikna ettiği öne sürüldü.

Güncel piyasa değeri 4 milyon euro olan 28 yaşındaki golcü oyuncu, bu sezon Valencia forması altında 29 karşılaşmada görev alırken takımına 4 gollük katkı sundu. Golcü oyuncu için bugüne dek toplamda 36 milyon euro bonservis bedeli ödendi.

26 YIL SONRA

Karadeniz ekibi, Roman Yaremchuk'u kadrosuna katması halinde 1998 yılından bu yana ilk kez bir Ukraynalı oyuncuyu kadrosuna katmış olacak.

Bordo-mavili ekip, son olarak 1998 yılında Yuriy Kalitvintsev'i kadrosuna katmış ve Ukraynalı oyuncu ile 1999 yılında yollarını ayırmıştı. Fırtına, 1998 yılından bu yana kadrosuna herhangi bir Ukraynalı oyuncuyu katmamıştı.

Ukraynalı golcü, futbol kariyeri boyunca ise toplamda 330 karşılaşmada görev alırken bu karşılaşmalarda 93 gol 32 asiste imza attı.

Yaremchuk shows signs of life": the Spanish press assessed the game of the Ukrainian forward "Valencia" (Dec. 7, 2023) — dynamo.kiev.ua

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN