Yunus Akgün, KARAR'a konuştu: Yenemeyeceğimiz takım yok!

Yunus Akgün, KARAR'a konuştu: Yenemeyeceğimiz takım yok!

EURO 2024’te mücadele edecek A Milli Takım’ın yıldız isimlerinden Yunus Akgün, sahada birlikte hareket ettikçe yenemeyecekleri bir takım olmadığını ifade etti. Kampta herkesin başarıya odaklandığını ve 2024’te galibiyet alınmamasının takımı hırslandırdığını ifade eden milli futbolcu “Finalleri görmek hayal değil ancak önceliğimiz gruptan çıkmak” diye konuştu.

RÖPORTAJ: OĞULCAN ÇOKSAYAR

9a64b57a-68ff-4fa7-87bb-c8f73f8dd897.jpeg

Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) mücadele edecek A Milli Futbol Takımı’nın yıldızlarından Yunus Akgün, Almanya’nın Hannover kentinde bulunan Barsinghausen kasabasında yer alan kamptaki havayı ve turnuvadaki hedeflerini anlattı. İlk Avrupa Şampiyonası deneyimini yaşamaya hazırlanan milli oyuncu, teknik direktör Vincenzo Montella’nın takıma etkisi, oyuncuların turnuvaya hazırlık süreci, EURO 2024’teki beklentileri ve çok daha fazlasını detayları ile aktardı…

-İlk Avrupa Şampiyonası heyecanın ve ilk maçımıza kısa bir süre kaldı. Heyecanlı mısın, kamp ortamı nasıl geçiyor, hazırlıklar nasıl ilerliyor?

5dfdbf62-286b-4dc6-b1b3-5919763c0f32.jpeg

Tabii ki hepimiz heyecanlıyız. Çok iyi çalışıyoruz, her şey çok güzel gidiyor, ortamımız çok güzel. Aslında herkes sabırsız ve turnuvanın bir an önce başlamasını istiyor. İlk maçlar başladı, izlerken bile içimiz kıpır kıpır oldu, heyecan bastı ve bir an önce başlasın diyoruz çünkü neler yapabileceğimizi çok iyi biliyoruz. EURO 2024 sahnesinde başarılı bir geçiş yapmak istiyoruz ve İinşallah turnuvanın sonu da bizler için güzel olur.

-Geride kalan sezonda Leicester’da şu an Chelsea’nin teknik direktörü olan Enzo Maresca ile çalışmıştın ve tecrübeli hoca seni sağ kanat dışında on numara pozisyonunda da değerlendirmişti. Milli Takım özelinde kendini hangi pozisyonda daha rahat hissediyorsun?

Yunus Akgün gol attı Leicester turladı - Son Dakika Haberleri

A Milli Takım’ın teknik direktörü Montella ile Adana Demirspor döneminde daha önce çalışmıştım ve beni sağ kanatta oynatmıştı. Ama Adana Demirspor’da oynarken zaman zaman on numara olarak da beni değerlendirmişti. Maresca beni beklemediğim bir pozisyonda oynatmıştı. Ama bu mevkide de iyi oynadığımı düşünüyorum ve bana çok şey kattığını düşünüyorum. Tabii ki daha rahat hissettiğim yer neresi derseniz sağ açıkta oynamak derim. Sağ kanatta oynamak beni daha mutlu ve rahat hissettiyor.

-EURO 2008 herkesin aklında kalan bir turnuva, söz konusu turnuvanın ardından başarı beklentisi karşılanamadı. Senin için Türkiye’nin tekrar 2008’deki başarıyı yakalayabilmesi, yarı final oynaması sürpriz niteliğinde midir?

Millilerin EURO 2024'teki rakipleri belli oldu - Son Dakika Haberleri

Bazıları için sürpriz olabilir, sürpriz olduğunu söyleyenler var ama biz cidden çok kaliteli bir takımız. Çok yetenkli oyunculardan kurulu bir takımımız var. Çok da genç bir takımız, deneyimli oyuncularımız da var tabii ki. Ama biz aramızda konuştuğumuz zaman en önemli hedefimizi gruptan çıkmak olarak düşünüyoruz. Tabii ki de hayaller kuruyoruz, bence başarabiliriz. Yarı finalleri, çeyrek finalleri sürpriz olarak görmüyoruz. Takımımız çok iyi çalışıyor ve çok iyi oyucnulardan kurulu. Biz sahada beraber hareket ettiğimiz sürece yenemeyeceğimiz hiçbir takım yok. Montella hocamızın geldiği ilk dönemde Hırvatistan maçıyla beraber bunu göstermiştik. O maçta çok iyi mücadele etmiş ve kazanmıştık. Hedeflerimiz büyük ancak adım adım ilerleyerek önceliğimizi gruptan çıkmaya veriyoruz.

-'Montella ile beraber çalıştık ve beni zaman zaman farklı pozisyonlarda görevlendirdi' demiştin. Şu an A Milli Takım’ın taktiksel şablonunda kendini oyunun neresinde konumlandırabilirsin?

Montella, Yunus Akgün'ü Roma'ya önerdi - Futbol Haberleri

Kaliteli isimlerden kurulu bir takımız. Çoğu oyuncumuz çok iyi sezon geçirerek buraya geldi. Tabii ki de kendimi sağ açık olarak konumlandırıyorum ama Montella hocamız bana nerede görev verirse orada oynamaya ve elimden gelenin en iyisini yapmaya hazırım. Oynasam da oynamasam da elimden geleni yaparım. Bizim takım içindeki en büyük bağımız, oynasak da oynamasak da birbirimize destek oluşumuzdan geliyor. Bu yüzden de bu durum bizi çok iyi yerlere getirecek. Gerçekten çok kaliteli bir ekibiz ve ortamımız çok güzel. Dediğim gibi bana hangi pozisyonda görev verilirse verilsin ben elimden gelenin en iyisini yapacağım ama sağ açıkta oynamak daha iyi olabilir.

-EURO 2024’teki rakiplerimizi incelediğimiz zaman önümüzde bir Gürcistan maçı var. Kamuoyunda rehavet havası söz konusu ve sanki 3 puan cepte algısı var. Kampta böyle bir hava var mı?

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 yolculuğu

Açıkçası, Gürcistan takımını küçümsememiz mümkün değil. Böyle maçlar çok zor oluyor. Bu aşamaya gelen her takım tehlieklidir. Biz ekip olarak bunun bilincindeyiz. Favori olarak biz gözüküyoruz ama buradaki her maçın çok zor olacağının farkındayız. Duruma maç maç bakıyoruz. Gürcistan’ı iyi çalışıyoruz ve iyi analiz ediyoruz. Tabii ki de zor maç olacak ama ilk maçı kazanıp moralimizi yükseltmek istiyoruz. Kazanacağımızı düşünüyorum ve takım olarak bu maça odaklandığımızı söyleyebilirim.

-Hamit Altıntop, sizin çok büyük başarılara imza atacağınızı inandığını söyledi. Siz neler söylersiniz? Bu oyuncu grubu sence tarih yazabilecek mi?

Hamit Altıntop: Tarih yazabilecek bir potansiyel var- Son Dakika Spor Haberleri | NTVSpor

Yani çok genç bir takımız ama çok iyi yerlerde oynayan oyunculara sahibiz. Ben Hamit (Altıntop) abiye kesinlikle katılıyorum. İnşallah şu andan itibaren tarih yazmaya başlayacağız. Herkes birbirine çok güveniyor. Biz kulüp takımlara bakılmadan sahada bize destek verilmesini istiyoruz. Çünkü ister istemez etkilenmeler oluyor. Biz milli takım odaklıyız. Gerçekten çok istekliyiz. İyi işler yapmak istiyoruz. Geçen gün İrfan Can (Kahveci) abi de söyledi. Takım ayırmaksızın destek verilmeli. İnşallah mahçup etmeyeceğiz.

-Daha öne Türkiye'deki genç oyuncuların şans bulamadığı için Avrupa'ya gittiğini söylemiştin. Avrupa'ya giden biri olarak neler söylemek istersin? Leicester City'de kiralık olarak 1 sezon geçirdin. Sana neler kattı?

Yunus Akgün siftah yaptı, Leicester City kazandı- Son Dakika Spor Haberleri | NTVSpor

Evet bunu demiştim. Önemli olan Avrupa'ya doğru zamanda ve doğru takıma gitmek. Bunun örnekleri de var. Erken gidip, geri dönenler oluyor. Aslında çoğu futbolcu gidince bir sakatlık süreci oluyor. Gerçekten antrenmanlar ağır oluyor. Çok disiplinliler ve sahaya çıktığın zaman yüzde yüzünü vermek zorundasın. Bana da fiziksel olarak çok şey kattı. Tabii ben de sakatlık yaşadım. Şu an Chelsea'ye giden Enzo Maresca hoca da beni esktra pozisyonlarda oynattı. Bana katkısı oldu. Bence fiziksel olarak geliştim.

-Kamptaki hava nasıl? Baskı hissediyor musunuz? Arkadaşlık ortamı nasıl ve neler yapıyorsunuz? 2024 yılı içerisinde henüz bir galibiyet alamadık. Bu siz de baskı oluşturuyor mu?

A Milli Takım ın EURO 2024 kadrosu açıklandı

Biz her zaman iç içeyiz. Akşamları hep beraber oturup, sohbet ediyoruz. İdmana çok konsantre oluyoruz ve öncesinde analiz yapıyoruz. Herkesin çok hevesli olduğunu görüyoruz. Turnuvanın ilk maçı olan Almanya - İskoçya maçını izledik ve hemen maçların başlamasını istedik. 2024 yılı içinde galibiyet alamama durumu bizde baskı oluşturmuyor, tam aksine bizi hırslandırıyor. Ona göre çalışıyoruz. Tek odak noktamız Gürcistan maçı. Hırsımızı tam manası ile sahaya yansıtıp galibiyet almak ve ülkemizi sevindirmek istiyoruz.

-Montella'nın kampta size uyguladığı yasaklar var mı?

A Milli Futbol Takımı'nın 47. teknik direktörü Vincenzo Montella

Aslında kendisi oyuncularla çok anlayışlı. Her şeyi dozunda ve abartmadan yaptıkça bize karışmıyor. Çok şanslıyız bu açıdan. Bazı kulüpler bu açıdan yasaklar getirebiliyor. Kısıtlama yok. Herkesin keyfi gayet yerinde.

-Portekiz ile oynanacak maçta Cristiano Ronaldo gibi ikonik bir isimle karşılaşacaksın. Bu sende nasıl bir duygu oluşturuyor?

Cristiano Ronaldo means business ahead of Euro 2024 with double for Portugal | The Independent

Tabii Cristiano Ronaldo çok büyük bir oyuncu ve dünya yıldızı. Bizim ilk hedefimiz Gürcistan maçı, onu düşünüyoruz. Portekiz maçı da büyük bir maç. Gürcistan'ı yendiğimiz taktirde o maça da daha iyi çıkacağız. Heyecanlıyız bu açıdan. Yenebileceğimizi düşünüyorum. Takım olarak sahada bir olursak istediğimiz hedeflere kolayca yürüyebilieceğimizi düşünüyorum.

-Kerem Aktürkoğlu ile yakın arkadaşsınız kampta daha çok beraber mi geçiriyorsunuz, Kerem’in baskı altında olduğuna dair izlenim için neler düşünüyorsun?

Kerem Aktürkoğlu'ndan Yunus Akgün'e veda mesajı - Son Dakika Spor Haberleri | Cumhuriyet

Kerem benim çok yakın arkadaşım. Futbolun bana kattığı çok özel isimlerden birisi. Kerem çok hırslı ve istekli. Sadece buraya odaklı şu anda. Kerem’in baskı altına olduğunu düşünmüyorum kafa olarak tamamen turnuvaya odaklı.

- Sakatlıklar alakalı neler söylemek istersiniz, sizi etkiledi mi?

Ozan Kabak'ın büyük hayal kırıklığı! Doğum gününde kötü sürpriz...

Ozan ve Enes’in sakatlıkları biraz ciddiydi. Çok üzüldük. İkisi de A Milli Takım için çok önemli oyuncular. Tedirginlik değil ama sezon sonu olduğu için çok maç oynandı. Tabii ki bir yorgunluk var. Hocamız ve hocanın ekibi çok iyi yönetiyoruz. Kendimden de örnek vereyim, benim de ağrılarım oldu ama riske atmak istemedik. Küçük bir şey, sakatlığı uzatabilir. Hocalarımız çok güzel yönetiyor bu durumu.

- Bugün Kurban Bayramı. Halkımıza bir mesaj vermek ister misin?

Hepimiz için önemli bir bayram. Tüm ülkemize ve gurbette yaşayan Türk vatandaşlarına sevdikleriyle güzel bir bayram diliyorum. Hepsinin bayramını kutluyorum. İnşallah bu bayram bize de güzel gelir. Çifte bayram olur umarım.

-EURO 2020’de fizik gücü olarak bekleneni verememiştik. Bu kez kadroda Avrupa’da oynayan daha çok isim var, bu durum takımı nasıl etkiler. Bunun yanı sıra turnuvada bir favorin var mı?

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 kapısını araladı - Son Dakika Spor Haberleri

EURO 2020’ye göre farklı bir ekibiz. Bu turnuvada bence tam tersi olacaktır. Çünkü hocamız İtalyan zaten. İtalyan hocalar fizik konusuna çok önem veriyor. Gerçekten mükemmel çalışıyoruz. Çift idman yapıyoruz. Herkes çok hazır. Açıkçası fark yaratacağımızı düşünüyorum. Turnuvadaki favori takımım ise Türkiye. Kendimize güveniyoruz. Eğer finalde kiminle oynamak istersiniz diye soracak olursanız da Fransa ile karşılaşmak isterdim.

-Son olarak, İngiltere Championship’in kalite olarak Süper Lig’den iyi olduğunu belirten oyuncular vardı. Kanat oyuncularının da etkili olduğu bir lig. Bu açıdan Leicester kariyerin sana neler kattı?

Leicester City, Yunus Akgün için kararını verdi! | Transfermarkt

Süper Lig oyuncu ismi ve kariyeri bakımından çok daha önde. Ancak İngiltere’de tempo daha ön plana çıkıyor. Championship, tempo olarak Süper Lig’in üstünde bir lig. 2-3 gün de bir maç oluyor. Çok maç oynanıyor. Fiziksel olarak çok şey katıyor. Çok disiplinli takımlar. Herkesin bir oyun planı var. Bu nednele taktiksel ve fiziksel olarak oyuna daha fazla adapte olmanız gerekiyor. Bu açıdan oyun anlamında bana fazlasıyla etki kattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN