Yüzücü Aysu Türkoğlu, Cook Boğazı geçişini tamamladı

Manş Denizi'ni ve Kuzey Kanalı'nı genç yaşta yüzerek geçip önemli başarılara imza atan 23 yaşındaki açık su yüzücüsü Aysu Türkoğlu, yeni hedefi olan Yeni Zelanda'daki Cook Boğazı geçişini 7 saat 21 dakika 40 saniyede tamamladı. Türkoğlu, 27 kilometrelik zorlu parkuru karanlıkta geçmeyi başardı.

Açık deniz yüzücüsü Aysu Türkoğlu, Yeni Zelanda'daki Cook Boğazı geçişini 7 saat 21 dakika 40 saniyede tamamlayarak bir başarı daha elde etti.

Türkoğlu, "Oceans Seven" parkurlarından biri olan Cook Boğazı geçişi için Türkiye saatiyle 09.00'da yaklaşık 13 derecelik suya girdi. Yeni Zelanda saatine göre akşam saatlerinde suya giren Türkoğlu, 27 kilometrelik zorlu parkuru karanlıkta geçmeyi başardı.

Yüzücü Türkoğlu, parkuru 7 saat 21 dakika 40 saniyede tamamladı. Geçişin ardından botla Türkoğlu'nu takip eden ekip üyeleri duygusal anlar yaşadı. Bitiş noktasından botla tekneye getirilen Aysu Türkoğlu, Türk bayrağı açarak sevincini sosyal medya hesabından kendisini canlı olarak takip eden sevenleriyle paylaştı.

Yüzücü Türkoğlu ve teknedekilerin oldukça mutlu oldukları gözlendi.

Aysu Türkoğlu, İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi'ni 30 Temmuz 2022'de 16 saat 28 dakikada yüzerek geçerek en genç Türk unvanını elde etmişti. Geçtiğimiz yıl ise yaklaşık 40 kilometrelik Kuzey Kanalı'nı 9 Ağustos'ta 11 saat 48 dakika 19 saniyede yüzerek geçen Türkoğlu, "İlk Türk kadın ve en genç Türk sporcu" unvanını almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN