Steinmeier: Erdoğan’ın Almanya açıklamalarını kavranılabilir bulmuyorum

Steinmeier: Erdoğan’ın Almanya açıklamalarını kavranılabilir bulmuyorum

Erdoğan’ın Almanya’nın teröre destek verdiği yönündeki sert açıklamalara, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’den cevap geldi.

KARAR/BERLİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’ya karşı yaptığı sert açıklamalara Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’den cevap geldi. Alman Haber Ajansı DPA’da yayınlanan kısa açıklamada Steinmeier ‘’Erdoğan’ın Almanya’nın güvenliği ile ilgili yaptığı açıklamaları hiç bir şekilde kavranılabilir bulmuyorum’’ dedi. Erdoğan’ın Almanya’ya karşı yaptığı sert açıklamalar hakkında Steinmeier’in bu yorumu ‘’cılız bir tepki’’ olarak yorumlandı.

Haberde Steinmeier’in Türkiye’yi ziyaret etmek için çaba sarf ettiği ancak bunda başarılı olmadığı belirtildi. Steinmeier Almanya’nın Türkiye ile sıkı ve yapıcı ilişki içinde olmayı arzu ettiğine dikkat çekerek ‘’Ancak bu bizim, basın ve fikir özgürlüğünü tehlikede olması halinde açıkça konuşmamıza engel olmamalı. Zaten bunu yapmadık. Bugün de yapmayacağız’’ şeklinde konuştu.

ASIL BİZ ENDİŞE EDİYORUZ

Erdoğan Almanya’nın teröre destek verdiğini belirterek ‘’ Almanya asıl biz sizin bu durumunuzdan endişe ediyoruz. Siz teröre çanak tutuyorsunuz. Bu terör belası bumerang gibi gelip sizi de vuracaktır. Bizim sizden bir beklentimiz yok ama siz teröre çanak tutmaktan tarih boyu anılacaksınız. Almanya'nın FETÖ'nünn arka bahçesi haline gelmesinden endişeliyiz. Almanya'nın akıbetini hiç hayırlı görmüyorum’’ şeklinde konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı Alman hükümeti genelde dikkatli bir üslup kullanırken, medyadaki sert üslup dikkat çekiyor. Erdoğan’ın bugün (Perşembe günü) Almanya’ya karşı yaptığı açıklamalar internet sitelerinden manşetlere çıkmıştı. Steinmeier’in karşı açıklamaları da sitelerde ‘’Hükümetten Erdoğan’a sert cevap’’ şeklinde verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN