Suikastın kodunu TÜBİTAK kıracak

Suikastın kodunu TÜBİTAK kıracak

Rusya Büyükelçisi Karlov’un katili Altıntaş’ın cep telefonu, şifresinin kırılıp incelenmesi için TÜBİTAK’a gönderildi. Türkiye’de bağlantısı bulunamayan katilin yurtdışı bağlantısının kim olduğunun tespiti için telefondan çıkacak bilgiler büyük önem taşıyor.

ÖZEL HABER / HİLAL ÖZTÜRK

Rus’yanın Ankara Büyükelçi Andrey Karlov suikastında katil Mevlüt Mert Altıntaş’ın FETÖ bağlantıları ortaya çıkarıldı ancak, talimatı hangi örgüt üyesinden aldığı belirlenemedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada katilin cep telefonundaki güvenlik kodları kırılarak geçmişi, arşivi ve silinen verilere erişilmeye çalışılıyor. Başsavılık bu nedenle suikastçının cep telefonunu TÜBİTAK’a gönderdi. Burada oluşturulan uzman bir ekip cep telefonu üzerinde çalışarak güvenlik kodlarını kırmaya çalışıyor. Katile ait cep telefonu HTS kayıtları ve bilgisayarında yapılan inceleme, talimatın Türkiye içinden verilmediğini ortaya koymuştu.

Karlov’un öldürülmesi talimatının bir yazışma programı içinde şifreli bir mesajla, SMS veya e-mail’le geldiği değerlendiriliyor. Yapılan incelemelerde katilin Türkiye’de bağlantılı olduğu bir isme ulaşılamadığı belirtiliyor. Bu nedenle talimatın yurt dışındaki bir örgüt hücresinden geldiği şüphesi güçlendi. Altıntaş’ın bilgisayarından silinen e-mailler geri getirilip incelenmişti. Ancak kesin sonuca ulaşılması için cep telefonuna girilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Karar’a bilgi veren güvenlik uzmanları, cep telefonlarında kullanılan güvenlik kodlarının çok zor kırıldığını, dünyada bu kodları kırabilen insan sayısının sınırlı olduğunu belirtti. Bu güvenlik kodları kırılmadan telefonun geçmişine veya silinen verilere ulaşılmasının çok zor olduğunu ifade eden güvenlik uzmanları, bu işlemin zaman almasının doğal olduğunu belirtti. Soruşturmada daha öce Altıntaş’ın bilgisayarı, cep telefonu numaralarıyla yaptığı görüşmeler, tüm haberleşme ve yazışmaları ortaya çıkarılmıştı. Katilin bilgisayar ve telefonunda gerçek bağlantılarıyla ilgili iz bırakmamak için VPN kullandığı belirlenmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN