Yakalanan teröristler IŞİD’in kasaları

Yakalanan teröristler IŞİD’in kasaları

Adana’da yakalanan iki IŞİD’linin örgüte para akışını sağlayan ve silah temin eden kişiler olduğu ortaya çıktı. Terör örgütünün yönetim kadrosunda olan Laban ve Saleh’in üzerinde Rus Büyükelçisi Karlov’u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş’ın fotoğrafı da bulundu.

MİT ve Adana polisinin ortak operasyonuylu Seyhan’da yakalanan ve IŞİD yöneticiliğinden tutuklanan Lübnan uyruklu Danimarka vatandaşı Mahamad Laban ile Irak uyruklu İsveç vatandaşı Mohammed Tefik Saleh’in, 10 gün süreyle yapılan sorgularında önemli detaylara ulaşıldı. Tercümanlar aracılığıyla sorgulanan şüphelilerin üzerinde çıkan örgütsel yazışma, görüşme ve görsel dökümanlarda inceleme yapan uzman polisler, Laban’ın Avrupa’dan örgüte para akışını, Saleh’in ise örgütte silah ve teçhizat temini yaptığını tespit etti. Laban’ın, 2014 yılında Suriye’ye giderken yanında drone (uzaktan kumandalı hava aracı) götürdüğünü ve burada diğer örgüt elemanlarına bunun eğitimini verdiği bilgisine ulaşan polis, teröristlerin saldırıya geçmeden önce havadan keşif yaparak plan oluşturduklarını belirledi. Şüphelilerden elde edilen görsel materyaller arasında eski Irak lideri Saddam Hüseyin’in ve Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u öldüren FETÖ üyesi olduğu iddia edilen polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın üzerinde Arapça “Biz cihat üzerine Muhammed’e biat ettik, beklentimiz kalmadı” yazılı fotoğraf bulundu.      

Sahte kimlikle yakalanan Saleh ve Laban’ın, gerçek kimlik ve pasaportlarını Türkiye’de bir elde bıraktıkları, bu ildeki adresten bunları alıp yasal yollardan Yunanistan’a geçtikten sonra Avrupa’ya gitmeyi planladıkları öğrenildi. Teröristlerin Avrupa’da sansasyonel terör eylemi yapacakları öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN