Suriye'de Esad rejimi ve muhalifler arasında 6 aylık ateşkes

Suriye'de Esad rejimi ve muhalifler arasında 6 aylık ateşkes

Suriye'de aylardır şiddetli çatışmaların yaşandığı rejim kontrolündeki Fua ve Kefraya beldeleri ile muhaliflerin elindeki Zebadani'de altı aylığına ateşkes ilan edildi.

Suriye'de rejim ve muhalifler arasında üç bölgede geçerli olmak üzere altı aylık ateşkes ilan edildi. Pazar günü öğlen 12'den itibaren başlayan ateşkes, İdlib vilayetinin kuzeybatısındaki Fua ve Kefraya beldeleri ile Şam'ın Lübnan sınırındaki Zebadani kentinde geçerli olacak.

İdlib vilayetinde Esad rejiminin elinde kalan son bölge olan Fua ve Kefraya beldeleri muhaliflerin kuşatması altındayken, Zebadani kenti de Esad rejimi ve Hizbullah güçlerinin kuşatmasında bulunuyor.

Üçüncü ateşkes

Geçtiğimiz iki ayda bu bölgelerde iki kez 48 saat süreli ateşkes ilan edilmişti. Ateşkes görüşmeleri, cuma günü içlerinde el-Kaide'nin Suriye kolu Nusret Cephesi'nin de bulunduğu muhaliflerin Fua ve Kefraya'ya düzenlediği geniş kapsamlı saldırının ardından başladı. Cuma günkü çatışmalarda muhalifler Fua ve Kefraya'daki rejim güçlerine yönelik beş bombalı araç saldırısı düzenlemişti.

15-09/21/capture3.PNG
Fua ve Kefraya

15-09/21/capture1.PNG
Zebadani

15-09/21/suriye-son-durum.jpg
Suriye'de son durum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN