Suriye'de Esad rejimi ve muhalifler arasındaki ateşkes uygulanmaya başladı

Suriye'de Esad rejimi ve muhalifler arasındaki ateşkes uygulanmaya başladı

Suriye'de Esad rejimi ve muhalifler tarafından ilan edilen ateşkesin uygulanması çerçevesinde Şam kırsalındaki Zebadani kasabasından tahliye edilen 120 kişi Hatay'a getirilecek.

[Karar]

Suriye'de muhalifler ve Esad rejimi arasında geçtiğimiz aylarda Birleşmiş Milletler'in arabuluculuğunda ilan edilen altı aylık ateşkes anlaşmasının uygulanması başladı.

Anlaşmaya göre, muhaliflerin kuşatması altındaki Şii çoğunluklu Fua ve Kefraya beldeleri ile Şam kırsalında rejim kuşatması altında bulunan Zebadani'den tahliyeler başladı.

Beyrut ve Hatay'dan değiş-tokuş yapılacak

Lübnan merkezli el-Masdar'ın haberine göre Zebadani'den 120 yaralı, Fua ve Kefraya'dan ise aralarında sivillerin de bulunduğu 335 kişi ayrıldı. Anlaşma kapsamında rejim kuşatması altındaki kişiler Lübnan'a, muhaliflerin kuşatması altındakiler ise Hatay'a gelecek. Daha sonra Hatay ve Beyrut'tan aynı anda kalkacak uçaklarla esir takası tamamlanacak.

Öte yandan İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, Esed güçleriyle muhalifler arasında yaralıların değiş tokuş edilmesine ilişkin, "Yaralılar ve refakatçileri şu anda Bab-el Hava Sınır Kapısı'nda. Sağlık ve güvenlik kontrolleri yapılıyor, bunun ardından Türk Hava Yollarının tahsis ettiği uçaklarla Lübnan'a, Lübnan'dakiler de Türkiye'ye getirilecek" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN