Suriye'de rejim güçleri Hama'yı ele geçirdi

Suriye'de rejim güçleri Hama'yı ele geçirdi

Suriye'de Esad güçleri ilerleyişine devam ediyor. Dün Han Şeyhun'da saldırılarda bulunan ve bölgeyi ele geçiren rejim güçleri, bugün de Hama'yı ele geçirdi.

Reuters haber ajansı, Suriye rejim güçleri, Hama'daki toprakların kontrolünü ele geçirdiğin duyurdu.

KİMYASAL KULLANMIŞTI

Beşar Esad rejimi, yaklaşık 2,5 yıl önce kimyasal silah katliamıyla gündeme gelen Han Şeyhun kentini de dün Rusya'nın yardımıyla şehirde hiç sivil kalmaması pahasına ele geçirmişti.

Han Şeyhun'u dün ele geçiren rejim güçleri, bölgedeki ilerleyişini sürdürüyor. Kırsalda köyleri ve kasabaları ele geçiren ordu, bu gelişmeyle birlikte Türk üssünü de tamamen çevrelemiş oldu.

7 YIL SONRA ESAD REJİMİNE GEÇTİ

İngiliz haber ajansı Reuters, bugün de ilerleyişini sürdüren rejim ordusunun, Hama'nın kuzeyini de ele geçirdiğini duyurdu. Böylelikle Hama kentinin tamamı 7 yıl aradan sonra Esed'e geçmiş oldu.

Morek'teki Türk üssü de çevrelendi

Han Şeyhun'da ilerleyen rejim güçleri, kentin güneyindeki Morek'te bulunan Türk üssünü de tamamen çevrelemiş oldu.

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN