Suudiler de toplu aşılamaya geçti

Suudiler de toplu aşılamaya geçti

Pfizer ve BioNTech'in ürettiği koronavirüs aşılarından satın alan Suudi Arabistan'da toplu aşılama çalışmaları başladı. Sağlık Bakanı Dr. Tawfiq Al Rabiah da aşı olanlar arasındaydı.

Suudi Arabistan'da Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısıyla toplu aşılama çalışmaları başladı. Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Dr. Tawfiq Al Rabiah da aşı oldu.

Koronavirüs (Covid-19) etkisini arttırarak dünya genelinde yayılmaya devam ederken, aralarında Suudi Arabistan’ın da bulunduğu birçok ülke Covid-19’a karşı geliştirilen aşıların kullanımına başladı. Covid-19’a karşı Pfizer ve BioNTech firması tarafından geliştirilen aşının Suudi Arabistan’a ilk sevkiyatının dün gerçekleşmesinin ardından ülkede şimdiden 150 binden fazla kişi aşı için kayıt yaptırdı. Aşıların ilk olarak 50 yaş ve üzeri ve kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarda uygulanması planlanıyor.

4825a32c-6356-4b04-8e13-ad0e5d1531c5.jpg

AŞILAMA ZORUNLU DEĞİL

Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Dr. Tawfiq Al Rabiah yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud’un emri ile Suudi Arabistan’da Covid-19’a karşı aşılamanın başladığını belirtti. Bakan Rabiah, “Suudi Arabistan'ın tüm bölgelerinde koronavirüs aşılama merkezlerimiz olacak. Covid-19 aşısının güvenli olduğunu onaylıyoruz” ifadelerini kullandı. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın da yakından takip ettiği aşılama süreci hakkında Sağlık Bakanı basın açıklamasında, ülkede aşılamanın zorunlu olmayacağını ve isteğe bağlı olarak uygulanacağını belirtti.

c6d292f7-b5cb-4389-9c7f-77cd2f75d06d-001.jpg

İNGİLTERE'DE 137 BİN KİŞİ AŞILANDI

Toplu aşılamaya ilk başlayan ülkelerden İngiltere'de aşı çalışmalarından sorumlu Sağlık Bakanı Yardımcısı Nadhim Zahawi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, hastaneler tarafından ilk 7 günde 137 bin 897 kişinin aşılandığını duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN