Taliban Afganistan'da 2 bin 219 sivili katletti

Taliban Afganistan'da 2 bin 219 sivili katletti

Afganistan'da Taliban militanları tarafından düzenlenen saldırılarda 2 binden fazla sivil hayatını kaybetti. Taliban'dan yapılan açıklamaya göre ise 2019'de en çok sivil ABD askerleri ile Afgan güvenlik güçlerince katledildi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı, Taliban saldırılarında 2 binden fazla sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, 2019'da ülke genelinde Taliban militanlarınca düzenlenen saldırılarda 2 bin 219 sivilin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

İntihar, bombalı ve silahlı saldırılarda 5 bin 172 sivilin yaralandığı kaydedilen açıklamada, Taliban'ın amacına ulaşmak için 'Sivillere yönelik saldırıları bile onlara reva gördüğü' vurgulandı.

Açıklamada, Taliban'ın sivillere yönelik saldırılarının bir savaş suçu olduğu belirtildi.

TALİBAN'DAN DA AÇIKLAMA

Öte yandan Taliban'dan yapılan açıklamaya göre ise 2019'de en çok sivil, ABD askerleriyle Afgan güvenlik güçlerince katledildi.

Sivillerin çoğunun ABD ve Afgan güçlerinin hava saldırısında öldüğü iddia edilirken açıklamada ülke hükümetinin kendi suçunu Taliban'ın üzerine atmaya çalıştığı öne sürüldü. 

Açıklamada, ABD güçlerinin ayrıca Afganistan genelinde geçen sene 102 cami ve mescide saldırdığı, sivil halka ait 1650 evi bombaladığı iddiasında bulunuldu. 

KABİL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN