‘Taş Devri’ diyeti ‘taş’ gibi yapıyor

‘Taş Devri’ diyeti ‘taş’ gibi yapıyor

Araştırma, 8 hafta boyunca tamamen Paleo diyeti (Taş Devri insanının o dönemde ki beslenme tarzı) ile beslenmenin kalp krizi geçirme riskini büyük ölçüde azalttığını ortaya koydu

ABD’de Houston Üniversitesi Bütünleştirici Fizyoloji Laboratuvar’ında sekiz kişi üzerinde yapılan araştırmada iki ay boyunca ‘mağara adamı’ gibi beslenen katılımcıların kalp sağlıklarında olumlu yönde gelişme görüldü. Katılımcılar, Batılı beslenme şeklini terk edip ‘işlenmemiş’ gıdaları yedi.

Süt ürünlerinden de uzak durdu. Böylece ortalama yüzde 22 daha az kalori ve yüzde 44 daha az karbonhidrat tüketti. Deney sonucu sekiz katılımcının bağışıklık hücreleri tarafından üretilen, iltihaplara karşı savaşan ve kan damarları koruyan interkulin adlı molekülün düzeyinde yüzde 35 yükselme olduğu görüldü. Bu durum, enfeksiyon oranındaki değişikliklerin besin tercihlerinden mi, düşük kalori ve karbonhidrat nedeniyle mi yoksa kilo kaybından mı mı kaynaklandığını tespit etmeyi zorlaşırdığı belirtildi.

 NELER SERBEST

* Meyve: Elma, muz, portakal, armut, avakado, çilek, yabanmersini vb.

* Sebze: Brokoli, lahana, biber, soğan, havuç, domates vb.

* Et ürünü: Dana, kuzu, tavuk, hindi.

* Deniz ürünü: Somon, alabalık, mezgit, karides vs.

* Kuruyemiş: Badem, ceviz, fındık, çekirdek.

* Yağ: Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı.

NELER YASAK

* Mandıra ürünleri: Süt, peynir,dondurma, tereyağı, sütlü ve beyaz çikolata

* Tahıllar: Ekmek, makarna, pilav, buğday, çavdar, arpa

* İşlenmiş gıdalar: Burgerler, sosisli, pizza, cips, şeker, gazlı içecekler,             meyve suyu, kek.

* Baklagiller: Fasulye, mercimek

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN