Uzman diyetisyen Serkan Tutar'dan tavsiyeler: Son 5 kiloyu vermek için 8 önemli öneri

Uzman diyetisyen Serkan Tutar'dan tavsiyeler: Son 5 kiloyu vermek için 8 önemli öneri

Uzman diyetisyen Serkan Tutar, bir türlü gitmeyen o inatçı 5 kiloyu vermek için yiyip içeceklerinizden yapacağınız spora, işin püf noktalarını sıraladı.

PROTEİN AĞIRLIKLI BESLENİN

Proteinli besinlerin temojenik etkisi daha yüksek. Yani et yediğinizde vücudunuz bunu sindirmek için daha fazla kalori harcar. 

GÜNDE 3 YEŞİL ÇAY İÇİN

Yeşil çay içindeki epigallo kateşin gallat adlı bileşen metabolizma hızlandırmasının yanı sıra vücuttan ödem atılmasına da yardımcı olur. Özellikle sabah saatlerinde içebilirsiniz. 

KARDİYO YAPIN

Kardiyo ağırlıklı egzersiz yapmanız daha kolay kilo kaybını sağlar. Tabii spor yaparken süre, nabız hızı kişiye göre değişir. Ama kilo vermek için haftada 5-6 gün spor yapmanız riskli. Çünkü ilerde bırakırsanız verdiğiniz 5 kilo daha fazlasıyla geri gelebilir. Haftada 3-4 gün yeterli.

DAHA FAZLA SU İÇİN

Proteinli besin tüketirken genel olarak sindirim sistemi yavaşlar. Sindirim sisteminin yavaşlaması ve kabızlık olması durumunda kilonuz gitmeyebilir. Bu nedenle bol su içmenizi öneriyorum.

DAHA DÜZENLİ UYUYUN

Eğer yeteri kadar uyumazsanız hem gece fazla besin tüketme riskiniz artacak hem de vücudunuz ödem yapar. Günde 6-8 saat uyumaya dikkat edin.

SIFIR HATA YAPIN

Bir kereden bir şey olmaz” deyip de yediğiniz o küçücük besinler kilo vermenizin baş düşmanı. Çünkü kalorisi çok olmasa bile sürekli olarak insülin salgılamanıza neden olur.

BAĞIRSAKLARIN ÇALIŞMASINI HIZLANDIRAN BESİNLER TÜKETİN

Özellikle lif içeriği yüksek olan sebzeyi ana yemeğiniz et olsa bile yanına eklemeyi ihmal etmeyin. Ara öğünlerde kuru meyve ve gün içinde süt ürünlerini de ihmal etmemelisiniz.

TARTILMAYIN

Kilo gitmedikçe takıntı haline gelir ve siz tartıya çıktığınızda kilonuzun gitmediğini gördükçe inancınızı kaybedersiniz. Tartı üstüne çıkmayın, illa çıkacağım derseniz ayda 1 defa olarak tartılın. Unutmayın son 5 kiloyu atmak çok zordur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN