Diyetisyen kendi söküğünü dikti

Diyetisyen kendi söküğünü dikti

“Terzi kendi söküğünü dikemezmiş” derler ama diyetisyen Meltem Baburcan, bunun aksini ispatladı. Çocukluğundan itibaren fazla kilolarından muzdarip olan Baburcan, yaptığı diyetle 110 kilodan 60’a düştü. Baburcan, hastalarına iyi bir örnek olduğunu söylüyor.

Yaptığı işle görünümünün tutarlı olması için bir buçuk yılda 110 kilodan 60 kiloya düşen diyetisyen Meltem Baburcan, fazla kilolarından kurtulmak için kendisine gelen hastalara kısa sürede neler başarabileceklerini tecrübesiyle gösteriyor.

Çocukluğundan beri obezite sorunu yaşayan 25 yaşındaki Meltem Baburcan 2010 yılında İstanbul Arel Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü kazandı. Üniversite 4. sınıfta bölümüyle ilgili staj yapmak için başvurduğu birçok yerden kilolarından ötürü olumsuz yanıt alan Baburcan, zayıflama kararı aldı. Bir buçuk yılda 50 kilo vermeyi başaran Baburcan, 2 yıldır diyetisyen olarak çalıştığı özel bir hastanede kilo sorunu yaşayan hastaları motive etmek için örnek olarak kendisini gösteriyor.      

Baburcan, hastalar üzerinde olumlu etki oluşturmak için zayıflama kararı aldığını belirterek “Bir buçuk yılda 110 kilodan 60 kiloya düştüm. Onlara bunu başarabileceklerini göstermek istiyorum. Aynı zamanda mesleki olarak da inançlarını kazanmak istiyorum. Çünkü sürekli onların gözü önündeyim” dedi. Kendisi gibi kilo sorunu yaşayan hastaların psikolojisini çok iyi anladığını vurgulayan Baburcan, şöyle devam etti: “Hastalarımla ilgilenirken onları daha iyi anladığımı düşünüyorum. Çünkü ben obezitenin çocukluğunu, ergenliğini, yetişkinliğini, her halini biliyorum. Hastalarımın yaşadığı hayal kırıklıklarını çok net anlayabiliyorum. Onların beslenme alışkanlıklarını değiştirirken ne kadar zorlandıklarını tahmin edebiliyorum. Bu noktada hastalarıma elimden geldiğince hem bilimsel anlamda hem de moral anlamında destek vermeye çalışıyorum.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN