5G akıllı telefon pazarında Apple liderliği

5G akıllı telefon pazarında Apple liderliği

Akıllı telefon dünyasında 5G rüzgarı artarak devam ediyor. Bu alanda piyasanın hakimi açık ara farkla Apple oldu.

Son yıllarda akıllı telefon dünyası büyük bir tırmanış içinde. Ayrıca bu alanda büyük bir rekabet söz konusu. Öyle ki LG, rekabetin oldukça yüksek olduğunu belirtip akıllı telefon dünyasından elini çekmişti. Son dönemde bu rekabet 5G özellikli akıllı telefonlar arasına da sıçradı. Ancak bu alanda da Apple, üstünlüğü göze çarpıyor

Akıllı telefonlar piyasasında 5G rüzgarı artarak devam ediyor. Counterpoint Research verilerine göre, piyasadaki akıllı telefonların yüzde 51’ini 5G özellikli cihazlar oluşturuyor. Bu veriler, akıllı telefon dünyasında iki kişiden birinin 5G özellikli akıllı telefon kullandığını işaret ediyor. Bu alanda Apple, 5G iPhone akıllı telefonlarını tanıtmasının üzerinden çok geçmeden adından söz ettirdi.

Counterpoint Research, akıllı telefon dünyasında söz sahibi olan şirketlerin oranlarını paylaştı. Bu verilere göre 5G özellikli telefon piyasasında Apple, yüzde 37 ile liderliği elinde bulunduruyor. Bir anlamda 5G dünyasında her 3 kişiden birisi de iPhone kullanıyor.

Yayınlanan rapora göre 5G dünyasında Samsung, yüzde 12 ile ikinci sırada yer alıyor. Üçüncü sırayı yüzde 11 ile Xiaomi ve Vivo paylaşıyor. Öte yandan yüzde 10 ile dördüncü sırada Oppo yer alıyor. Samsung, 2019’da 5G uyumlu akıllı telefon dünyasına ilk giren isim olmasına rağmen pazar payında oldukça düşük seviyelerde kaldı. Apple, 5G destekli akıllı telefonu iPhone SE 5G’yi 8 Mart’ta yaptığı etkinlik ile tanıtmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN