Birçok kullanıcı tepki gösterdi: Twitter'ın 'olumsuz oy' sistemi Türkiye'de

Birçok kullanıcı tepki gösterdi: Twitter'ın 'olumsuz oy' sistemi Türkiye'de

Twitter, geçtiğimiz yıl test etmeye başladığı 'olumsuz oy' özelliğini Türkiye'de de bazı kullanıcılar için öne çıkarmaya başladı. Birçok kullanıcı olumsuz oy özelliğini sansür olarak görürken özelliği destekleyenler de bulunuyor.

Sosyal medya platformu Twitter, kullanıcı güvenliğini sağlamak adına "olumsuz oy" özelliğini devreye soktu. Bu uygulama, Twitter'da daha önce de uygulanmıştı.

Shift Delete'nin haberine göre Twitter, daha önce aynı özelliği ABD seçim zamanında da getirmişti. Ukrayna - Rusya savaşı yaşanırken gelen 'olumsuz oy' özelliği tekrar devreye sokulması savaş sansürü olduğuna ilişkin düşüncelere neden oldu.

'Olumsuz oy' seçeneği gelmesiyle bazı hesaplar aktif sosyal medya kullanımı konusunda geri plana atılırken bazıları ise 'olumsuz oy' almamak için daha dikkatli bir kullanım konusunda yönlendirebilir.

'OLUMSUZ OY' ÖZELLİĞİ NEDİR?

Twitter, 'olumsuz oy' seçeneği sayesinde rahatsız edici içerikler paylaşan kullanıcılarını tespit ederek yapacağı inceleme sonrasında alakasız yanıtlar ve rahatsız edici içerikleri işaretleyecek. Olumsuz oy alan tweetler, diğer kullanıcılar ve tweet yazarıyla paylaşılmayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN