Bu da oldu: Sanal evrende ilk büyükelçilik

Bu da oldu: Sanal evrende ilk büyükelçilik

Karayipler ülkesi Barbados, Metaverse'te ilk sanal büyükelçiliğini açıyor. Kripto paralara sıcak bakan ülke, sanal gerçeklik platformu Decentraland ile anlaştı. Decentraland'de 90 bin 601 parselden oluşan araziler, Ethereum blok zincirine dayanan kripto para birimi MANA tarafından satın alınabilen NFT'lerden oluşuyor. Büyükelçilik resmi olarak Ocak 2022'de açılacak.

Bir Karayip ülkesi olan Barbados, kripto destekli en büyük ve en popüler sanal gerçeklik dünyalarından biri olan Decentraland ile dijital bir büyükelçilik kurulması için anlaşma imzaladı. CoinDesk’in haberine göre Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı ayrıca Somnium Space, SuperWorld ve diğer Metaverse (sanal evren) platformları ile anlaşmaları da sonuçlandırmak üzere.

ELÇİLİK NE İŞ YAPACAK?

Yeni “sanal büyükelçilik” çeşitli projelerin hazırlanmasına, arazinin belirlenmesine ve satın alınmasına, sanal elçilikler ve konsoloslukların mimarisinin oluşturulmasına, e-vize gibi hizmetler sağlamak için tesislerin geliştirilmesine ve kullanıcıların avatarlarını çeşitli dünyalar arasında taşımasına izin verecek bir “teleport” inşa edilmesine yardımcı olacak.

Decentraland'de 90 bin 601 parselden oluşan araziler, Ethereum blok zincirine dayanan kripto para birimi MANA tarafından satın alınabilen NFT'lerden oluşuyor

'VİYANA SÖZLEŞMESİ'NE UYGUN'

Sanal büyükelçilik fikriyle birlikte akıllara bu uygulamanın yasalara uygun olup olmadığını getirdi. Barbados konuyla ilgili bir hukuk müşaviri tutarken, şimdiye kadar yapılan araştırmalarda uzmanlar, dijital büyükelçiliğin uluslararası hukuka ve Viyana Sözleşmesi’ne uygun olacağını söyledi.

Ağustos ayında Metaverse büyükelçiliğini onaylayan Barbados hükûmetinin hareketi diplomatik bir fırsat olarak görülüyor. Barbados’un Birleşik Arap Emirlikleri büyükelçisi H.E. Gabriel Abed, yaptığı açıklamada ülkenin çeşitli sanal dünyalarda yapılar inşa etmek ve dijital arazi satın almak için bu ilk çabanın ötesine agresif bir şekilde genişlemeyi planladığını söyledi.

Kripto para denildiğinde, akla gelen ilk ülkelerden biri olan Barbados, aynı zamanda merkez bankası dijital para biriminin geliştirilmesinde sorumluluk üstlenen ülkeler arasında da yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN