Bataryalar ömürlük oluyor! O piller kullanılacak... Telefon, tablet, kumanda

Bataryalar ömürlük oluyor! O piller kullanılacak... Telefon, tablet, kumanda

Bilim insanlarının son araştırmaları pille çalışan cihazların ömrünü uzatacak yenilikle sonuçlandı. Söz konusu araştırma sonucunda artık akıllı telefonlar ve diğer lityum-iyon piller ile çalışan cihazların pil ömrü uzayabilecek.

Rice Üniversitesi mühendisleri, lityum iyon pillerin verimini artıracak buluşa imza attı. Sunulan raporlarda araştırmacıların, lityum kaybını azaltmayı sağlayan ve pil ömrünü uzatan bir süreç olan gelişmiş "Prelithiation" tekniğini geliştirdiği belirtildi. Söz konusu yenilikle telefon, tablet ve tüm lityum-iyon pil ile çalışan cihazların pil ömrü uzayacak.

Optimize edilen prelithiation tekniği işlemi, slikon anotların daha kararlı bir lityum metal parçacığıyla kaplanmasıyla yapılacak. Geliştirme, Rice laboratuvarındaki bir kimya ve biyomoleküler mühendisinin anotların üzerine parçacık karışımından bir kat püskürtmesiyle gerçekleşti.

yeni-proje-9.jpg

KAPLAMA ARTTIKÇA PİL VERİMLİLİĞİ DE ARTIYOR

Mühendis Sibani Lisa Biswal, anotları aşağıya doğru püskürtmenin pil ömrünü yüzde 22-44 iyileştirdiğini açıkladı. Aynı zamanda, daha fazla kaplama yapılan pil hücrelerinin verimliliği de daha fazla oluyor.

Söz konusu parçalar püskürtülerek lityum pillerin çalışma verimliliğinde artış sağlanabilirse pil ömrü de birçok alanda iyileşebilir. Yaşanan gelişmeyi üreticiler de kabul ettiği taktirde özellikle akıllı telefonların pil ömründe devasa bir artış yaşanacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN