Cep Telefonlarınızda Bu 3 İşaret Çıkıyorsa Dikkat! Takip Ediliyor Olabilirisiniz

Cep Telefonlarınızda Bu 3 İşaret Çıkıyorsa Dikkat! Takip Ediliyor Olabilirisiniz

Birçok cep telefonu kullanan kişi, konuşmaları veya da hareketleri nedeniyle takip edildiklerini düşünüyor. Gelişen teknoloji ile artık hayatımızın her alanı izlenmeye veya da telefonlardaki casus yazılımlarla takip edilmeye başlandı. Bu casus yazılımların bulunması için bazı pratik yollarda bulunmakta. Peki telefonunuzda casus yazılım varsa nasıl anlarsınız? İşte telefonlardaki casus yazılımların keşfetmenin en basit yolları.

Eğer cep telefonlarınızın takip edildiğini düşünüyorsanız birkaç yol ile casus yazılımları gün yüzüne çıkarabilirsiniz. Gelişen teknoloji ve yazılımlarla ile birçok uygulama hayatımıza girmiş durumda. Bazı uygulamalarda erişim izni istenmekte. Bu erişim izni ile telefonlarınız izlenebilir veya da takip edilebilir.

TELEFONLARDA BUNLARA DİKKAT

Casus yazılımı yüklemek Teamviewer, Anydesk gibi uygulamalar aracılığıyla yapılması oldukça zor bir işlemdir. Bu sebeple sizi takip etmek isteyen ya da reklam algoritmanızı çözmek isteyen kişi cihazını eline alarak bu işlemi gerçekleştirebilir. Bu sebeple telefonunuzu yabancı kişilere verirken endişe etmemeniz gerekir.

BATARYANIZ HEMEN BİTİYORSA KORKUN

Eğer sosyal medyada vakit harcamayıp, internette çok fazla dolaşmayıp şarjısınız çabuk bitiyorsa sıkıntılı bir durum var demektir. Çünkü casus yazılımı uygulaması arka planda çalışıyordur ve telefon pilini yoruyordur.

a2-17.png

Şayet iOS işletim sistemli bir telefon kullanıyorsanız hemen ayarlar bölümüne giderek pil butonuna tıklayın ve batarya tüketiminin kullanmak olduğunuz aplikasyonlardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını denetletin. Pil kontrolünü Android işletim sistemine sahip telefonlarda da yapabilirsiniz.

FABRİKA AYARLARINA ÇEVİRİN

Bir başka belirti ise cihazınızın her zamankinden daha yavaş çalışıp kendi kendine TV, radyo ve farklı teknolojik aletler ile etkileşim kurmasıdır. Bu nedenler casus yazılım vasıtasıyla birilerinin aygıtınıza sızmak istediğiniz işareti olabilir.

a1-23.png

Beklenmedik arızalarla karşılıyor ya da bataryanız çabucak bitiyorsa mobil bankacılık uygulamalarından kredi kartı hareketlerinizi denetleyebilirsiniz. Şayet hareketlerinizde anormal bir durum söz konusuysa ilk olarak bankanızdan kart iptali ardından da cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmenizi tavsiye ediyoruz.

BU ÖNERİLERİ KULLANIN

Cihazınıza sızan bir casus uygulamasını bulmak basit değil. Ancak haberimizde anlattığımız işaretlerden yola çıkarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bilhassa Android işletim sistemine sahip aygıtlarda casus uygulamasını yakalamanın farklı bir yolu daha var. Telefonun Ayarlar kısmına girerek Güvenlik ve Cihaz yöneticileri bölümüne ulaşın ve kuşkulu olduğunu görülen bir aplikasyon bulursanız ivedi bir biçimde kaldırın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN