Elon Musk'ın jetini takip eden kullanıcı, Twitter'ın satılmasına sebep oldu! Elon Musk o olay yüzünden Twitter'ı almış

Elon Musk'ın jetini takip eden kullanıcı, Twitter'ın satılmasına sebep oldu! Elon Musk o olay yüzünden Twitter'ı almış

SpaceX CEO'su Elon Musk'ın Twitter'ı neden satıl aldığı merak konusuydu! Elon Musk'ın jetini takip eden kullanıcı, Twitter'ın Elon Musk'ın eline geçmesine neden olmuş! Elon Musk, o kullanıcıya sinirlenip satın almış...

Geçtiğimiz yıl Twitter'ı satın almasıyla gündeme gelen Elon Musk'ın kararının gerçek sebebi, yeni çıkacak bir kitapta gün yüzüne çıktı. Kurt Wagner'in "Battle for the Bird" adlı kitabına göre, Musk'ın Twitter'ı satın alma süreci, beklenmedik bir olayla başladı.

ELON MUSK TWITTER'I NEDEN SATIN ALDI?

elon-musk-1.webp

Kitaba göre, eski Twitter CEO'su Parag Agrawal'ın, Musk'ın özel jetini takip eden bir kullanıcının hesabını kapatma isteğini reddetmesi, Musk'ın dikkatini çekti ve bu olay üzerine harekete geçti. Musk, bu red cevabından sonra Twitter hisselerini satın almaya başladı ve kısa süre içinde şirkette önemli bir hisseye sahip oldu. Ekim ayında ise Twitter'ı tamamen satın aldı.

Ancak, bu satın alma sürecinin ardından yaşananlar daha da dikkat çekiciydi. Musk, ifade özgürlüğüne verdiği önemi vurgulayarak özel jetini takip eden kullanıcının hesabını banlamayacağını belirtmişti. Ancak, kısa bir süre sonra aynı kullanıcının hesabını askıya aldı.

Tüm bu olaylar ve daha fazlası, 20 Şubat'ta piyasaya çıkacak olan Wagner'ın "Battle for the Bird" kitabında detaylı bir şekilde ele alınıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN