En çok dizi iptal eden platform HBO Max oldu

En çok dizi iptal eden platform HBO Max oldu

Variety, dijital yayın platformlarının ve geleneksel televizyon kanallarının dizi iptal oranlarına ilişkin bir araştırma yayımladı. Araştırmaya göre ise dijital yayın platformları içinde en çok dizi iptali yapan HBO Max oldu.

Variety Intelligence Platform (VIP+) ve Luminate, dijital yayın platformları ile geleneksel televizyon kanallarında yayınlanan dizilerin iptal edilme oranlarına ilişkin hazırladıkları 'The Show Must Go Off' raporunu yayımladı.

EN AZ APPLE TV+ İPTAL ETTİ

8 Ağustos 2023 ve 2020 arasındaki dizi iptallerine göre hazırlanan rapora göre, dijital yayın platformları içinde yüzde 26,9 ile HBO Max birinci olurken, onu yüzde 21,1 ile Disney+ ve yüzde 16,9 ile Paramount+ izledi. Apple TV+ yüzde 4,9 ile en az dizi iptal eden platform oldu.

HBO Max'in platformun ekonomik durumunu düzeltmek amacıyla araştırmaya konu olan süre zarfında iptal ettiği diziler arasında "Minx", "Love Life" ve "Westworld" gibi diziler yer aldı.

gb.jpg

'NETFLİX'İN İPTAL ORANI DAHA DÜŞÜK'

Rapora göre, dijital platformlar içinde 'her şeyi iptal eden' platform olarak bilinen Netflix, düşünüldüğü kadar fazla proje iptaline gitmiyor.

Variety'nin haberine göre Netflix, araştırmada yer alan 8 platform arasında da 2020-2023 süresinde her yıl iptal oranını azaltan tek platform oldu. Öte yandan, Netflix'in proje sayısı, diğer platformlarla karşılaştırıldığında çok daha fazla. Bu nedenle iptal oranı yüzdesel olarak az olsa bile izleyicilerdeki 'her şeyi iptal eden' algısı güçlenebiliyor.

'GELENEKSEL MEDYA ARTIK DAHA AZ DİZİ İPTAL EDİYOR'

Rapora göre, dijital medya platformları 2020-2023 arasında 221 dizi iptal ederken, bu sayı geleneksel medya platformları için 193 oldu.

bhgg.jpg

Rapordaki bulgular; geleneksel medyanın dizi iptal oranlarının yıllar geçtikçe azaldığını gösterdi. Bu azalmada, halen sürmekte olan ve içerik üretimini askıya almış olan Hollywood grevinin de etkisi olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN