Oyun dünyasında ilk kez oldu! 12 bin kişi aynı anda...

2010'lu yıllarla başlayan dijital çağda, dijital oyun dünyası dev bir sektöre dönüştü. Hem dünyada, hem Türkiye'de milyonlarca 'gamer', saatlerce oyun oynuyor. Dünyadan farklı kişilerin bir araya gelerek oynadığı online oyunlarda, ilginç olaylar yaşanıyor. Geçen gün 12 bin kişinin aynı anda katıldığı online oyunda bir ilke imza atıldı. İşte detaylar...

Popüler bilgisayar oyunu Minecraft'ta ilk kez siyasi bir gösteri düzenlendi. Radikal sağcı Rusya Liberal Demokrat Parti'nin (RLDP) düzenlediği 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına 12 binden fazla kişi katıldı.

Partinin basın sözcüsü Aleksandr Dupin, Telegram hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"LDPR'nin dijital mitingi bugün ülkede düzenlenen en büyük gösteri haline geldi. Dünyanın dört bir yanından 12 binden fazla destekçi etkinliğe katıldı!"

PLATFORMUN KALDIRAMAYACAĞI KADAR BÜYÜK ONLINE BULUŞMA

Dijital mitingde, katılımcılar partinin kurucusu olan ve 6 Nisan'da yaşamını kaybeden Vladimir Jirinovski için tasarlanan büstün önünde buluştu.

Yaklaşık 200 metrelik büst, Jirinovski'nin doğum gününde 25 Nisan'da inşa edilmişti.

Gençlerin etkinliğe büyük ilgi gösterdiğini fakat bant genişliği sorunları nedeniyle sunucuya giremediklerini belirten Dupin, "Jirinovski'ye duyulan sevgi, platformun kaldıramayacağı kadar büyüktü" diye yazdı.

internet-online-siyasi-miting.jpg

OYUN SUNUCULARI ÇÖKTÜ

Partinin başkent Moskova'da düzenlediği etkinlikteyse 500 kişi yer aldı.

Rus devletine ait Russia Today'in sitesindeki haberde, etkinliğin Minecraft dünyasında bir ilk olduğu yazılırken, sunucunun bir süre sonra yoğunluktan ötürü çöktüğü de bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın isimlerden Jirinovski, 27 Aralık 2021'de yaptığı konuşmayla da tartışma yaratmıştı.

SAVAŞI TAHMİN ETMİŞTİ

Eski RLDP lideri, konuşmasında, "22 Şubat'ta yeni politikamızın gücünü hissedeceksiniz. 2022'nin barışçıl bir yıl olmasını istiyorum. Fakat ben gerçeği seviyorum ve 70 yıldır da gerçeği söylüyorum. Barışçıl bir yıl değil, Rusya'nın yeniden büyük olduğu bir yıl olacak" demişti.

Putin'in 24 Şubat 2022 tarihinde verdiği askeri operasyon emriyle Ukrayna savaşını başlatmasının ardından, Jirinovski'nin savaşı tahmin ettiği yorumları yapılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN