Seçim günü Twitter'dan çarpıcı 'Türkiye' karar: Bazı içerileri göremeyebilirsiniz!

Seçim günü Twitter'dan çarpıcı 'Türkiye' karar: Bazı içerileri göremeyebilirsiniz!

Twitter yönetimi, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden gelen talep doğrultusunda bazı içeriklerin ve hesapların kısıtlandığını belirtirken Elon Musk ise, bu kısıtlamayı yapmazlarsa Türkiye'de Twitter'ın tamamen erişime engelleneceğini söyledi. Hangi hesapların ya da içeriklerin kısıtlandığı bilinmezken, Twitter kullanıcıları seçim günü bu paylaşımları göremeyecek. Öte yandan gün içerisinde de yeni kısıtlamaların olması bekleniyor. İşte detaylar...

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinden sonra birçok vatandaş bölgeye yardım ulaştırabilmek adına Twitter üzerinden organize olmuştu. Özellikle enkaz altında kalan kişilerin yer tespitinin yapılması açısından uygulama büyük önem arz etmişti. Ancak depremden kısa bir süre sonra Twitter'a erişimin kısıtlandığı haberi sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki çekmişti.

SEÇİM ÖNCESİ BAZI İÇERİKLERE KISITLAMA GETİRİLDİ

Twitter, seçime bir gün kala mahkeme kararları uyarınca Türkiye'de bazı içeriklerin erişimine engelleme getirdiğini duyurdu.

Twitter'ın Küresel Hükümet İlişkileri hesabından yapılan açıklamada, bu adımın mahkeme kararlarına yanıt olduğu ve platformun Türkiye'de erişilebilir kalmasını sağlama amacı taşıdığı kaydedildi. Açıklamada içeriklerin dünyanın geri kalanında erişilebilir olacağı ifade edildi.

Açıklama şöyle:

"Twitter'a iletilen erişim engellenmesine yönelik mahkeme kararları uyarınca ve Twitter'ın Türkiye'de kullanıma açık kalmasını sağlamak amacıyla, Türkiye'de bazı içeriklerin erişimine engelleme getirdik.

Politikalarımız çerçevesinde ilgili hesap sahiplerini bu işlemler hakkında bilgilendirdik. Engellenen içerikler dünyanın geri kalanında erişilir olmaya devam edecektir."

twitter-turkiye-aciklamasi.jpg

"TÜRK HÜKÜMETİNİN TALEPLERİNİ YAYINLAYACAĞIZ"

Seçime ilişkin güvenlik ve haber alma özgürlüğüne dair endişelerin yükseldiği bir dönemde Twitter'ın sahibi Elon Musk'tan da çarpıcı bir açıklama geldi.

Dün (13 Mayıs 2023 Cumartesi günü) akşam saatlerinde Twitter'dan yapılan seçime dair bilgilendirmeyi eleştiren Bloomberg yazarı Matthew Yglesias'ın sözlerine yanıt veren Musk, Yglesias'ın, "Türk hükümeti, Twitter'dan seçimden önce rakiplerini sansürlemesini istedi ve Elon Musk buna uydu" sözlerine, "Kafayı mı yedin?" diye yanıt verdi:

İşte o yazışma:

Twitter: Twitter, Türkiye halkının kısıtlanmadan erişim sağlayabilmesi için bazı içeriklere kısıtlama getirdik.

Bloomberg yazarı Matthew Yglesias: Türk Hükümeti, Twitter'dan seçim öncesi rakiplerini sansürlemesini istedi ve Elon Musk bu talebi kabul etti.

Elon Musk: Aklını mı oynattın Yglesias? Twitter'ın tamamen engellenmesi mi birkaç tweetin kısıtlanması mı? Hangisini tercih ederdin?

Bağımsız gazeteci Brian Krassenstein: Twitter'ın bu davranışına katılıyorum. Ama tek isteğim engellemenin nedenleriyle ilgili bir kamu duyurusu yapılması olacaktır. Şeffaflık uzun bir yol alır.

Elon Musk: Türk Hükümeti'nin bize gönderdiğini yayınlayabiliriz. Yapacağız.

elon-musk-turkiye-twitter-aciklamasi-1.jpg

elon-musk-turkiye-twitter-aciklamasi-2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN