Sosyal medyada gündem olan bu WhatsApp dolandırıcılığına çok dikkat edin! Tuzağa düşmeyin!

Sosyal medyada gündem olan bu WhatsApp dolandırıcılığına çok dikkat edin! Tuzağa düşmeyin!

Siber güvenlikle ilgili bazı araştırmalara göre, şirketlere ve bireylere yönelik hacker saldırılarının son aylarda önemli ölçüde arttığı görülüyor. Bu gerçek, cihazlarımızın ve çevrimiçi yaşamımızın güvenliği açısından daha fazla dikkat etmenin ne kadar önemli olduğunu düşünmemizi sağlıyor.

Çevrimiçi dolandırıcılığın son sınırı bir kez daha WhatsApp ile ilgili. Aslında, basit bir telefon görüşmesine cevap vermekle suçlanan birçok kullanıcıyı etkileyen son dolandırıcılığın ardından, son birkaç hafta içinde başka bir tehdit yayılıyor.

Hepimizin bildiği gibi WhatsApp, her gün yüz milyonlarca aktif kullanıcısı olan lider anlık mesajlaşma platformlarından biridir. Bu nedenle aile üyeleri, akrabalar, arkadaşlar ve iş arkadaşlarıyla iletişim halinde olmak veya yeni insanlarla tanışmak için mükemmel bir araçtır.

1-002.jpg

KİŞİSEL VERİLER

WhatsApp'ta her kullanıcı, kendilerini etkin bir şekilde tanınabilir kılmak için kişisel verilerinin bir kısmını herkese açık hale getirebilir. Örneğin, adınızı, telefon numaranızı, durumunuzu ve son görülme bilgilerinizi veya profil resminizi gösterebilirsiniz. Ve az sonra göreceğimiz gibi sayısız hacker saldırısının merkezinde yer alan bu son unsurdur. Bir sonraki bölümde, bunun ne olduğunu ve insanları etkileyen bu aldatmacaya karşı nasıl savunulacağını göreceğiz.

PROFİL FOTOĞRAFLARINA DİKKAT EDİN

WhatsApp'ta neredeyse herkes potansiyel olarak profil resmimizi görebilir ve hatta ekran görüntüsünü alabilir. Bu, dolandırıcıların fotoğrafımızı çalmasına ve mükemmel kimlik hırsızlığı uygulamasına olanak tanır. Aslında, son aylarda, platformdaki sahte profillerin sayısı, gerçekmiş gibi davranarak, çeşitli dolandırıcılıklar gerçekleştirerek çarpıcı bir şekilde arttı.

Çok yaygın bir dolandırıcılık, esas olarak ünlüleri veya büyük şirketlerin yöneticilerini etkiliyor. Bu kişilerin telefon numarasını ve profil resmini alarak, saldırganın çalışanlardan ve yetkililerden para almak için iletişime geçmesi nispeten kolaydır.

2-002.jpg

KİMLİĞİMİZİ ÇALABİLECEK BU WHATSAPP DOLANDIRICILIĞINA KARŞI KENDİNİZİ NASIL SAVUNURSUNUZ?

Bu sorunu çözmek, dolandırıcılığı ve kimlik hırsızlığını önlemek için WhatsApp etkinleştirilebilen işlevler sunar. Örneğin, sağ üstteki üç noktaya tıklayarak "Ayarlar"a ve ardından "Hesap"a gitmeniz yeterlidir.

Buradan "Gizlilik" kısmına giderek son erişim, profil resmi, durum vb. tüm bilgilerimizin yer aldığı bir liste göreceğiz. Bu öğelerin her biri için, onları herkese mi, adres defterinde kayıtlı olan kişilere mi yoksa hiç kimseye mi görünür kılmayacağımıza karar verebiliriz. Son zamanlarda, “Şunun dışındaki kişilerim…” seçeneğine tıklayarak bazı kişileri engelleme olasılığı da eklendi.

Kimlik hırsızlığı durumunda veya mağdur olduğunuzdan şüpheleniyorsanız, kişileri ve mesajları doğrudan uygulamadan bildirmenin veya engellemenin mümkün olduğunu hatırlatırız. Ayrıca, olayı bildirmek için yerel acil durum hizmetleri de uyarılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN