Spotify'da toplu işten çıkarma! Çalışanların yüzde 17'siyle yollar ayrılıyor

Spotify'da toplu işten çıkarma! Çalışanların yüzde 17'siyle yollar ayrılıyor

2023'ün ilk üç çeyreğinde kâra geçen ve kullanıcı sayısını 601 milyona yükselten Spotify, çalışanlarının yüzde 17'sini işten çıkaracak. Şirketin CEO’su Daniel Ek, yaptığı açıklamada; işten çıkarılacak yaklaşık bin 500 kişiye beş aylık kıdem verileceğini belirtti. Spotify, sene başından beri 800 çalışanıyla daha yollarını ayırmıştı.

Dijital müzik platformu Spotify, bu sene üçüncü kez eleman azaltma kararı aldı. Şirketin CEO’su Daniel Ek, şirketin internet sitesinde yayımlanan bir paylaşımda, çalışanların yaklaşık yüzde 17’si ile yollarını ayıracaklarını duyurdu.

2020'de 345 milyon kullanıcısı bulunan Spotify, bu sayıyı 601 milyona yükseltmiş durumda. Şirket, dünya çapındaki abone sayısını artırmanın yanı sıra abonelik ücretlerine yapılan zamla beraber 2023'ün ilk üç çeyreğinde kâra da geçti.

'ÜRETKENLİĞE VE VERİMLİLİĞE İHTİYAÇ VAR'

Ancak Ek, yılbaşı öncesindeki dev tenkisata dair Reuters'a yaptığı açıklamada, şirketin gelirini kullanmak konusunda daha stratejik adımlar atmak istediğini söyledi. Ek, "Birçok ölçüte göre daha üretkendik ama daha az verimliydik. Bunların her ikisine birden ihtiyacımız var" dedi.

KOŞULLU İŞTEN ÇIKARMA

Spotify'ın, yollarını ayıracağı yüzlerce çalışanı bugün bilgilendirmesi bekleniyor. Kovulanlara beş aylık tazminatın yanı sıra kullanmadıkları izinlerin parası ve beş aylık sağlık sigortası da verilecek. Aynı zamanda, göçmen işçi olan kişilerin yaşadıkları ülkelerde sınırdışı edilmemesi için göçmen desteği sağlanacağı da belirtildi.

Kim Kardashian, Prens Harry ve Meghan Markle gibi ünlülerle podcast anlaşmalarına 1 milyar dolardan fazla yatırım yapmış olan Spotify, 2030 yılında dünya çapında 1 milyar kullanıcı hedefliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN