Telefon dolandırıcıları artık avucunu yalayacak! Android telefonlara yeni uygulama: Anti-Oltalama kimseye göz açtırmayacak

Telefon dolandırıcıları artık avucunu yalayacak! Android telefonlara yeni uygulama: Anti-Oltalama kimseye göz açtırmayacak

Siber saldırılara karşı teknoloji devleri yeni önlemler almaya başladı. Son yılların en çok kullanılan siber saldırı yöntemlerinden biri olan oltalamaya karşı Android 14 QPR2 Beta 2 önlem almaya başladı.

Teknoloji hayatımızın birçok alanında yaygın olarak kullanılıyor. Teknolojinin iyi yönleri olduğu gibi maalesef ki kötü yönleri de mevcut. Günümüzde teknoloji ile birlikte siber saldırılarda hayatımıza girdi. Siber saldırılar arasında en çok kullanılan ise oltalama yöntemi. Bu durumu fark eden Google ise Android işletim sistemini QPR2 Beta 2 adlı versiyonunda yeni bir anti-oltalama özelliği test etmeye başladı.

Öte yandan, Android sisteminin bir önceki betasında "Aldatıcı uygulama arama" adıyla yer alan özellik, Ayarlar > Güvenlik ve gizlilik > Daha fazla güvenlik ve gizlilik yoluyla bulunabiliyordu. Bu özellik bir defa aktifleşitirildiğinde, uygulama aktivitelerini oltalama veya diğer aldatmaya yönelik davranışlar açısından inceleyecek. Google, incelemenin cihaz üzerinde gerçekleştirileceğini ve sadece riskli bir aktivite ile karşılaşılması durumunda, kullanıcıyı uyarmak ve doğrulama yapmak için Google Play Protect'e bilgi gönderileceğini söylüyor.

dgdfgd.jpgGoogle üzerine çalıştığı yeni özellikle ilgili henüz detaylı bilgi paylaşmadı. Fakat koda yakından baktığımız zaman "ContentProtection" adlı bir sistem hizmeti yani "İçerikKoruma" verdiğini görüyoruz. Bu hizmetin genel olarak şifre alanı içeren, kullanıcı adı, e-posta, telefon numarası gibi hassas verileri talep eden uygulamaları incelemesi bekleniyor. Her ne kadar test aşamasında olsa da yeni beta sürüm ile Android'in güvenlik anlamında önemli bir adım atıldığı görülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN