Uzaydan gelen tehlike: Çin roketi nereye düşecek?

Uzaydan gelen tehlike: Çin roketi nereye düşecek?

Çin'in 31 Ekim'de uzaya gönderdiği roket dönüşte kontrolden çıktı. Dünya'da nereye düşeceği bilinmezken bazı bölgeler nefesini tutarak uzaydan gelecek tehlikeyi endişeyle takip ediyor. Türkiye Uzay Ajansı'ndan da fırlatma aracının Türkiye’ye düşeceği yönündeki haberlere ilişkin açıklama geldi.

Çin'in Tiangong Uzay İstasyonuna son modülü taşımak üzere 31 Ekim'de fırlatılan roketin Dünya'ya dönüşü kaygı yarattı. Kontrolden çıkan Long March 5B isimli fırlatma aracı Dünya çevresinde saatte 28 bin kilometre hızla dönerek yerküreye yaklaşıyor.

ROKET BUGÜN DÜŞEBİLİR

Çeşitli uzay kuruluşları sosyal medyadan anlık verilerle roketin rotasını hesaplamaya çalışıyor. TRT Haber'de yer alan habere göre; Roketin şu an itibariyle Hint Okyanusu'nda Madagaskar açıklarına düşmesi beklense de bu, anlık olarak değişiyor.

NEREYE DÜŞECEK?

Roketin düşmesi beklenen olası güzergahta Kuzey Amerika, Afrika ve Avustralya bulunuyor. Kontrolden çıkan Çin roketinin bugün öğle saatlerinde ya da öğleden sonra yeryüzüne düşebileceği belirtiliyor.

TÜRKİYE UZAY AJANSI'NDAN AÇIKLAMA

Türkiye Uzay Ajansı'ından, roketin Türkiye’ye düşeceği yönünde basında yer alan haberlere ilişkin açıklama geldi.

Çin Ulusal Uzay İdaresi ile iletişim halinde olunduğu belirtildi ve "Karışıklığa meydan vermemek adına ancak resmi ve güncel bilginin paylaşılacağı" bildirildi. Açıklamada, "Çin tarafından fırlatma aracının inişi hakkında kesin tahminler gerekli durumda verilecektir" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN