Whatsapp arama ulaşılamıyor ne demek? Whatsapp ulaşılamıyor engellendiniz mi?

Whatsapp arama ulaşılamıyor ne demek? Whatsapp ulaşılamıyor engellendiniz mi?

Bugün birçok Whatsapp kullanıcısı uygulamada arama yapmak istediklerinde 'Whatsapp araması ulaşılamıyor' sorunuyla karşı karşıya geliyor. Peki, Whatsapp'taki arama sorunu nedir, neden bu uyarı çıkıyor? İşte, Whatsapp arama sorununun nedenleri...

Whatsapp üzerinden arama yapmak isteyenler zaman zaman arama sorunu yaşayabiliyor. Bu sorunla karşılaşanlar ise arama sorununun neden kaynaklandığını araştırıyor.

Whatsapp'ta arama sorunu yaşanmasının üç nedeni vardır. Bunlar şunlardır:

- İNTERNET BAĞLANTISININ KESİLMESİ

Whatsapp üzerinden iletişim kurulabilmesi için mutlaka internete erişim olmalı. Uygulama üzerinden arama yapamıyor ya da mesaj atamıyorsanız internet bağlantınızı kontrol etmeli ve bağlantı koptuysa geri internete bağlanmalısınız.

- GÜVENLİK DUVARI AYAR SORUNU

Kimi zaman da internete bağlı olsanız da Whatsapp'ta işlem yapamazsınız. Bunun nedeninin güvenlik duvarı olma ihtimali yüksek. Güvenlik duvarı belli bağlantı türlerinde kısıtlama yapabilir ve sunucularla bağlanmanızı engelleyebilir.

Aramalarınızı kendi internetinizle yapabiliyorsanız ve Wİ-Fİ'ye bağlandığınızda sorun yaşıyorsanız muhtemel olarak güvenlik duvarı sorununuz vardır. Güvenlik duvarı ayarlarına giderek Whatsapp uygulamasını beyaz listeye alabilirsiniz.

- PİL KORUYUCULAR İLE DİĞER UYGULAMALARIN MÜDAHALESİ

Pil ömrünüzü uzatmak için özel bir uygulama kullandığınızda, piliniz zayıfsa o uygulama Whatsapp'ı kapatacaktır. Bu yüzden o uygulamaları silmeli ya da Whatsapp'a erişimini engellemelisiniz.

 whatsapp arama sorunu

WHATSAPP ARAMA ENGELİNDE KARŞI TARAFTA SORUN OLMASI MÜMKÜN MÜ?

Whatsapp üzerinden arama yapamadığınızda sorunun karşı tarafta olması da muhtemeldir. Karış taraftaki sorunları şu beş maddeyle açıklayabiliriz:

- BAĞLANTI SORUNU

Sizin internet bağlantınızda sorun olabileceği gibi karşı tarafın da bağlantısında sorun olması muhtemeldir.

- UYGULAMANIN GÜNCEL OLMAMASI

Uygulamaya gelen güncellemeler uygulamayı iyileştirmek ve daha iyi çalışmasını sağlamak içindir. Ancak bazı kullanıcılar zamanında güncelleme yapmadığında Whatsapp'ın çalışmasında arama gibi sorunlar yaşanabiliyor.

- BÖLGESEL KISITLAMALAR

Kimi ülkelerde Whatsapp'tan arama yapılmasına izin verilmez. Bu ülkelerden biri de Birleşik Arap Emirlikleridir. Bu gibi ülkelerde olan kişilerle görüşmek istediğinizde arama sorunu yaşamanız oldukça normaldir.

- SUNUCU KESİNTİSİ

Kimi zaman Whatsapp'ın üzerinde çalışma yapabilmesi için bir sunucuyu çevrimdışı bırakması gerekiyor. Size en yakın sunucu kapalı olduğunda arama yapamadığınız gibi, karşı tarafın sunucu kapalı olduğunda da ona ulaşamazsınız.

- ENGELLEME DURUMU

Aradığınız kişiye ulaşamamanızın bir başka nedeni de karşı tarafın sizi engellemiş olmasıdır. Böyle bir durumda sizi engelleyen kişiyi her aradığınızda müsait değil mesajıyla karşılaşırsınız.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN