Tercih kılavuzundaki kadrolar

Tercih kılavuzundaki kadrolar

2018/2 KPSS tercih kılavuzu ile kadrolar açıklandı. Kılavuz'da yer alan kadrolar vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. 2018/2 KPSS tercih kılavuzunda 1033 kadro yer aldı. Bu kadrolar hangi bölümlerde ve ne kadar memur alınacağı tercih kılavuzunda yer alıyor. İşte 2018/2 KPSS tercih kılavuzu kadrolar...

2018/2 KPSS tercih kılavuzu ve kadrolar yayınlandı. Kılavuz'da yer alan kadrolar tercih yapacak adaylar tarafından araştırılıyor. ÖSYM'nin bu gün sabah saatlerinde yayınladığı KPSS tercih kılavuzunda 1033 kadro yer aldı. KPSS tercih kılavuzunda Oraöğrenim, önlisans ve lisans memuznlarına verilen kadro miktarı veriliyor. 

2018/2 KPSS TERCİH KILAVUZU VE KADROLAR

2018 KPSS sınavına giren adaylar KPSS tercih kılavuzunda kadro miktarını görebiliyor. KPSS tercih kılavuzunda 1033 kadro yer aldı

Devlet Personel Başkanlığının kamu kurumlarından topladığı ve ÖSYM başkanlığınca yayımlanan 2018/2 KPSS tercih kılavuzu yayımlandı.

18-12/11/2018-kpss-tercih-kilavuzu-ve-kadro.jpg

Tercih kılavuzunda 107'si ortaöğretim, 235'i önlisans ve 691'i lisans olmak üzere toplam 1033 kadro yer aldı.

Bu kadrolara 2018 KPSS lisans, önlisans ve ortaöğretim sınavına giren adaylar başvuru yapabilecek.

2018/2 KPSS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN 

KPSS Ortaöğretim Önisans tercih başvuruları, 11 Aralık 2018 tarihinde başlıyor, 2018/2 KPSS tercih kılavuzu, ÖSYM döküman sayfasında yayınlanması bekleniliyor. Sınava giren adaylar başvurularını 21 Aralık 2018 tarihine kadar yapabiliyor, başvurular üzerinden güncelleme gerçekleştirebiliyor. KPSS başvurları, ücretsiz olup, 21 Aralık 2018 tarihine kadar AİS sayfasında güncellenebiliyor. 22 Aralık 2018 tarihinde saat 00:00'dan sonra başvuru yapılamayacak, güncelleme gerçekleşmeyecek. 

 

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tercih kılavuzu üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Sınav merkezinin yaptığı o açıklama: ÖSYM'nin başvuru kılavuzu sayfasında yayımladığı bilgilere göre önlisans ve ortaöğretim tercihlerinde başvurular B Grubu üzerinden yapılacak. ÖSYM şu açıklamayı yaptı: Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır. Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN