Test sonucu çıkar çıkmaz miting yaptı

Test sonucu çıkar çıkmaz miting yaptı

Bir süredir koronavirüs tedavisi gören ABD Başkanı Trump'ın testinin negatif çıkmasının ardından ilk mitingini Florida'da yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanması ve tedavisinin tamamlanmasının ardından ilk seçim mitingini Florida'nın Sanford kentinde yaptı. 

Trump, 3 Kasım'daki başkanlık seçimleri için kritik eyaletlerin başında gelen Florida'da yaptığı mitingde seçmenlerine seslenerek, "Eskisinden daha güçlüyüm." dedi. 

Kovid-19 sürecinden birçok şey öğrendiğini belirten Trump, "Kovid-19 sürecini atlattım. Şimdi benim bağışıklığım olduğunu söylüyorlar. Kendimi çok güçlü hissediyorum." diye konuştu. 

Demokrat rakibi Joe Biden'a yüklenen Trump, "Biden'ın sahipleri, radikal küreselciler." dedi. 

Trump, anketlerin aksine şu anda 4 yıl önceki seçimlerden daha yüksek oy oranına sahip olduklarını savunarak, "Demokratlar, ABD'yi komünist Küba'ya ya da sosyalist Venezuela'ya çevirmek istiyorlar." eleştirisinde bulundu. 

Öte yandan, Trump'ın mitinginde maske takmayanların çokluğu ve sosyal mesafe kurallarına uyulmaması da eleştiri konusu oldu. 

1 Ekim Perşembe gününü 2 Ekim Cuma gününe bağlayan gece yeni tip koronavirüse yakalandığını duyuran Trump, 2 Ekim'de kaldırıldığı Walter Reed Askeri Hastanesinde 3 gece kaldıktan sonra geçen pazartesi taburcu edilmişti.

Trump'ın doktoru Sean Conley, Florida'daki mitingden kısa süre önce Trump'ın arka arkaya günlerde yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerinin sonucunun "negatif" olduğunu duyurmuştu.

TRUMP: GÖRÜNEN O Kİ BAĞIŞIKLIĞIM VAR

Trump geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, hastalığı atlattığını duyurmuştu. Twitter hesabından açıklamada bulunan Trump , "Koronavirüsü atlattım. Görünen o ki bağışıklığım var" demişti.

Trump, şu ifadeleri kullanmıştı:

"En iyi testlerden geçtim, en iyi standartlardaki testlerden geçtim ve harika durumdayım. Görünen o ki bağışıklığım var. Dışarı çıkabilirim. Görünen o ki bağışıklığım var, bilmiyorum, belki uzun zaman ya da kısa zaman için, belki ömür boyu geçerlidir, kimse kesin olarak bilmiyor. Ama benim bağışıklığım var."

"O kadar iyi hissediyorum ki, bilirsiniz, 'bağışıklık' kelimesinin bir anlamı var. Gerçekten koruyucu bir parıltıya sahip olmanın bir anlamı var. Bence buna sahip olmak oldukça önemli."

DOKTORUNDAN AÇIKLAMA: VİRÜSÜ BULAŞTIRMA RİSKİ YOK

Trump’ın doktoru Sean Conley Trump’ın durumuna ilişkin açıklama yaptı. Conley, “ABD liderinde son 24 saatte yüksek ateş gibi hiçbir koronavirüs semptomu görülmedi. Yaptığımız tıbbı testlerin sonuçlarına göre Trump’ın aktif olarak virüsü başkalarına bulaştırma riski yok" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Trump’ın artık koronavirüs bulaştırmadığına ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. ABD 7 milyon 94 bin 505 vaka ve 219 bin 282 can kaybı sayısıyla şu ana kadar korona virüsten dünyada en çok etkilenen ülke olmaya devam ediyor.

SEÇİM ÇALIŞMALARINA DÜN YENİDEN BAŞLAMIŞTI

Trump, koronavirüse yakalanması nedeniyle ara verdiği seçim çalışmalarına dün yeniden başlamıştı. Beyaz Saray’da kendisini destekleyenler ile bir araya gelen Trump, Beyaz Saray’ın balkonundan destekçilerine seslenmişti. Organizasyonun herkese açık ve güvenlik güçlerine destek organizasyonu olduğunun açıklamasına rağmen katılımcıların büyük çoğunluğunun Trump’ı ve kampanyasını destekleyenlerden oluşması dikkat çekmişti.

1-003.jpg

"KORONAVİRÜS ORTADAN KAYBOLUYOR"

Trump, konuşmasında siyahi ve Latin Amerikalıları desteklediğini dile getirdi. Trump, geçtiğimiz aylarda birçok silahsız siyahi kişinin polis tarafından öldürülmesine ve ülke genelinde çıkan protestolara rağmen siyahilerin güvenlik güçlerini desteklemesi gerektiğini aktarmıştı. ABD’de 210 bin kişinin ölümüne neden olan Covid-19 ile ilgili olarak korkulmaması gerektiğini de belirten Trump, “Ortadan kaybolacak, kayboluyor” ifadelerini kullanmıştı. Çin virüsü nedeni ile ikinci dalganın dünyayı sardığını belirten Trump, bulunacak aşının çok yardımcı olacağını aktarmıştı.

Konuşmasında rakibi Joe Biden’a da yüklenen Trump, “Uykucu Joe Biden siyah ve Latin Amerikalılara ihanet etti. Eğer bu ülkeyi yönetebileceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz” ifadelerini kullanmıştı. Sol görüşlü politikacıların ülkeye zarar verdiğini aktaran Başkan Trump, Demokratların politikalarının yoksulluk getirdiğini iddia etmişti. Demokratların seçilmesi halinde özellikle enerji sektöründe çalışanların işlerini kaybedeceğini vurgulayan Trump, ayrıca ülkedeki 'sözde' barışçıl protestolar yüzünden şehirlerin yandığını açıklamıştı.

2-003.jpg

"GİDİN VE OY KULLANIN"

Seçimlerin çok önemli olduğunu ifade eden Trump, “Ülkemiz tarihindeki en önemli seçimler. Gidin ve oy kullanın, sizi seviyorum” ifadelerini kullanmıştı. Seçmen kağıtları ve uzaktan oy kullanılması nedeniyle birçok sorunun olacağını öne süren Trump, güvenlik güçlerinin bu konuda dikkatli olduğunun altını çizmişti. Konuşmasının sonunda ülkeyi ileri götüren doktorlara ve bilim adamlarına teşekkür eden Trump, “En çok size teşekkür ediyorum. Ülkenizi seviyorsunuz ve sizin gibi birçokları var. Sizi seviyorum” dedmişti.

TESTİ NEGATİF ÇIKMADI

Başkan Trump'ın testi halen negatif çıkmadı. Vücudunda aktif olarak virüs taşıyan Trump'ın maskesiz şekilde miting yapması ülkede tepkilere de neden oldu.

Trump'ın önceki akşam Fox News'e telefonla katıldığı yayında sık sık öksürürek, telefonu sessize alması da ülkede gündem olmuştu.

2 EKİM'DE TESTİ POZİTİF ÇIKMIŞTI

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump 2 Ekim tarihinde kendisinin ve eşi Melania Trump’ın Covid-19 testlerinin pozitif çıktığını duyurmuş, ardından tedavi için Maryland eyaletine bağlı Bethesda kentinde bulunan Walter Reed Ulusal Askeri Hastanesine kaldırılmıştı. Trump, 6 Ekim’de ise hastaneden taburcu olmuş, Beyaz Saray’a geri dönmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN