"Testi pozitif çıkan ustabaşı çalıştırıldı, fabrikada onlarca kişi koronaya yakalandı"

"Testi pozitif çıkan ustabaşı çalıştırıldı, fabrikada onlarca kişi koronaya yakalandı"

İzmir Bergama'da bulunan ve 200'den fazla işçinin çalıştığı tekstil fabrikasında, Kovid-19 testi pozitif çıkan ustabaşının çalıştırılması ile pek çok işçinin daha koronavirüse yakalandığı iddia edildi. Fabrikanın üretime devam ettiği de iddialar arasında.

SEDA ÇAKIR | KARAR

İşçi Kadın Meclisleri'nin iddiasına göre; İzmir Bergama'da bulunan bir tekstil firmasında çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve 200'den fazla işçinin çalıştığı fabrikada yeni tip koronavirus (Kovid-19) şüphesiyle test yaptıran ustabaşına, test sonucu beklediği bilindiği halde kendisini izole etmesi için izin verilmedi.

'BİRÇOK İŞÇİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI'

Sonucun pozitif gelmesi üzerine yapılan taramada bir çok işçinin daha pozitif olduğu öğrenildi. Pozitif işçiler karantinaya alınırken diğer işçilere hala izin verilmediği, alınan önlemlerin sadece çay molalarının kaldırılmış olmasıyla sınırlı kaldığı iddia edildi.

'SAĞLIK BAKANLIĞI DA DENETİME GELDİ'

Açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın fabrikada denetim yaptığı ancak herhangi bir önlem almadığı kaydedildi. Fabrikanın hala üretime devam ettiği de iddialar arasında.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN